Ossenhaas in rozemarijn en knoflook
Snijd de kop van de haas en de ossenhaaspuntjes van de lange haas. Ontvlies de ossenhaas en dep droog. Smeer rondom in met olijfolie.
Maak een kruidenmengsel met knoflook, rozemarijn, zout en peper en verdeel dit over de ossenhaas.
Knoop de ossenhaas met slagerstouw bijeen zodat het zijn vorm behoudt.
Maak de barbecue klaar op 120 graden indirect. Gaar de ossenhaas tot 48 graden kerntemperatuur.
Ondertussen snij je de zoete aardappelen in partjes, smeer je ze in in olijfolie en bestrijk je ze royaal meteen zoet-pikante rub.
Maak een chimichurri voor over de aardappelen.
Gaar de zoete aardappelen mee met de ossenhaas tot ze zacht van binnen en knapperig van buiten zijn.
Wanneer de ossenhaas de 48 graden kern heeft bereikt haal je deze van de barbecue en steek je de barbecue aan tot 180-220 graden.
Hierna grill je de ossenhaas maximaal 30 seconden tot 1 minuut per kant voor een medium-rare garing.
Eet smakelijk!