Perfecte smash cheeseburgers
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Grote skillets of plancha ring
– Brede spatel
Ingrediënten:
- Runderhamburgers van The Meatboys
- 2 Hamburgerbroodjes
- 4 Cheddarplakjes
- 2 Augurken in plakjes gesneden
- Goede barbecuesaus
- Evt. sla, tomaat, ui naar smaak
Wat moet je doen?
- Smashburgers staan bekend om een heerlijke bite. Het vergt wat oefening om de perfecte smashburger te maken, maar als je het trucje door hebt dan is dit zeker iets dat je vaker gaat doen. Oefening baart kunst! Verwarm de kamado op 250 graden en plaats de plancha of grote skillet.
- Verdeel beide hamburgers in 2 stukken en maak er 4 bolletjes van. We gaan ze straks heel plat drukken waardoor ze groot genoeg worden om je broodje te bedekken. Zet verder al je topings klaar. Snijd de broodjes alvast open.
- Als de kamado op temperatuur is komt het nu neer op snelheid. Hier gaat het vaak mis bij mensen die smash burgers maken. Leg een bolletje op de plaat, plaats de spatel op de bol en druk deze zeer plat. Door het vet dat vrijkomt op de hitte zal er direct een korstje ontstaan. Druk plat tot max een halve centimeter dikte. Herhaal dit met ieder bolletje. Heb je de laatst gedaan dan flip je met de spatel de eerste smashburger. Draai ook de rest van de hamburgers om.
- Leg na het flippen direct op alle smashburgers een plak cheddar. Bak de hamburgers nog 2 minuten en leg 2 smashburgers op elkaar.
- Maak het hamburgerbroodje klaar door als volgt te stapelen: broodje, saus, augurk, 2 smashburgers, saus en sluit weer af met het broodje.
- EXTRA: Zelf vind ik het lekker om ook de binnenkant van de hamburgerbroodjes even kort te toasten/grillen. Heb je het smashen van de hamburgers goed onder de knie dan kun je de binnenkant van de broodjes bij stap 4 kort mee grillen.