• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • Gratis verzending v.a. € 100,-
  • 9,2 | 95% raadt ons aan

OSSENHAAS ACTIE 38%KORTING ⏳!  

Bekijk deal
Yakiniku
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Pulled Chicken Sandwiches

Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 105 minuten
Aantal personen: 4 – 6

Wat heb je nodig?

  • BBQ met deksel
  • Gietijzeren hapjespan / Dutch oven (met deksel)
  • Rookhout (fruithout)
  • BBQ tang
  • Sla schaal

Ingrediënten:

  • Kipdijfilet ca. 1,5 kg
  • Witte broodjes (grote bollen)
  • BBQ rub
  • Olijfolie
  • Kippenbouillon 1 liter
  • Tomaten passata 500 gr
  • BBQ saus 200 ml
  • Gerookt paprikapoeder 2 tl
  • Augurk
  • Koolsla
  • Mayonaise
  • Mosterd
  • Honing

Voorbereiding:

  • Steek de BBQ aan en ga voor een indirecte bereiding bij ca. 120 °C
  • Haal de kipdijfilet uit de verpakking en verwijder eventuele losse stukken vlees of vet.
  • Giet wat olijfolie over de kip en bestrooi rijkelijk met je favoriete BBQ rub, zorg ervoor dat de kip
    rondom bedekt is met de kruiden.
    Bereiding:
  • Als de BBQ op temperatuur is voeg je rookhout toe aan de kolen, fruithout doet het goed bij kip. 1
    kleine chunk of 1 grote hand houtchips is voldoende.
  • Leg de kipdij indirect verspreid over het rooster zodat alle kip wat rook kan opnemen. Laat de kip nu
    ongeveer een half uur roken.
  • Als je ruimte over hebt zet dan alvast de gietijzeren pan in de BBQ erbij zodat deze kan opwarmen.
  • Maak nu de koolsla, gebruik hierbij de soorten sla en kool die je lekker en/of makkelijk vind en meng
    door elkaar.
  • Maak de sla dressing door 4 delen mayonaise te mengen met 1 deel mosterd en 1 deel honing. Voeg
    eventueel wat hotsaus of sriracha toe voor wat extra pit. Giet de dressing bij de koolsla, meng goed
    en zet in de koelkast.
  • Snijd de witte broodjes door en toast de binnenkanten in een koekenpan.
  • Warm de kippenbouillon op.
  • Als de kip ongeveer een half uurtje heeft gerookt is het tijd om de gietijzeren pan te vullen met de
    kippenbouillon, tomaten passata, BBQ saus en gerookt paprikapoeder. Meng goed door en leg dan de
    gerookte kip erin. Zorg dat de kip zo veel mogelijk onder het vocht ligt en doe de deksel op de pan.
  • Na 45 minuten haal je de deksel van de pan zodat de stoof saus wat kan indikken.
  • Na ongeveer een half uur kan de pan van het rooster en is het tijd om de kip te gaan ‘’pullen’’.
  • Schep het teveel aan vocht uit de pan en zorg ervoor dat er nog ongeveer 2 grote soep opschep
    lepels aan vocht in de pan blijven.
  • Om de kip te pullen is het handig om warmte handschoenen aan te doen met daarover latex
    wegwerp handschoenen, zo kan je met je handen heel snel alle kip pullen. Een andere manier is met
    2 vorken de kip uit elkaar te trekken.
  • Als je alle kip hebt gepulled dan meng je het goed door elkaar met de overgebleven stoof saus in de
    pan.
  • De kip koelt best snel af na het pullen dus maak er meteen heerlijke broodjes mee! Leg een paar
    plakken of schijfjes augurk op de bodem van het broodje. Leg er een flinke hoeveelheid pulled
    chicken op en top af met de koolsla.
  • Eet smakelijk!
0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Patricia , Bekkevoort
10

Vlotte bestelling, vlotte levering
Levering gaat super. Je wordt heel goed op de hoogte gehouden. 15 minuten voor levering krijg je Sms dat de koerier aan de deur staat.

0/5 (0 Reviews)
Stephan , Rotterdam
10

Zeer goede kwaliteit vlees

Voor het eerst grasfed rundvlees gekocht bij The Meat Boys. We stonden versteld van de kwaliteit.

Heb dezelfde avond nog een bestelling geplaatst!

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Theo , Heerlen
9

Goede ervaring

Vlees zag er netjes uit in de verpakkingen. Netjes op tijd geleverd. Omdat we ons hadden aangemeld voor de nieuwsbrief, kregen we ook nog wat extra’s gratis.

0/5 (0 Reviews)