• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • Gratis verzending v.a. € 100,-
  • 9,3 | 95% raadt ons aan

Verse Ribeye deal | 35% korting!

Bestel nu
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Pulled pork basics

Aantal personen: 10+
Totale tijd: 2 dagen
Marineren: 1 nacht
Kooktijd: 1 dag – ca. 10 uur

Ingrediënten:
⁃ 2kg procureur (Iberico procureur of Nederlands procureur)
⁃ Mosterd
⁃ Appelsap
⁃ Appelazijn
Rub voor varkensvlees
⁃ Je favoriete barbecuesaus
⁃ 3 Rookhout chunks

Benodigdheden:
⁃ Kamado of andere barbecue waar je indirect mee kunt garen en roken
Kernthermometer
⁃ Marinadespuit
⁃ Kwastje, mop of plantenspuit
⁃ Aluminiumfolie of slagersfolie

Wat moet je doen?
Ik zal starten met de meest simpele manier, zonder poespas, die prima werkt, maar met alle extra’s (zie onderaan) krijg je een nog beter resultaat. Scroll gelijk maar even naar beneden voor alle extra tips.


1. Dep de procureur droog, smeer in met een dun laagje mosterd en rub royaal in met een kant en klare kruidenmix. Wikkel in vershoudfolie en zet het een nacht in koeling.
2. Start om 07:00. Haal de procureur uit de koeling, steek de barbecue aan voor indirect low en slow op 110-121 graden en pak je rookhout erbij.
3. Leg de chunks op verschillende plekken tussen de kolen (2 niet in de brandende), prik de thermometer in het vlees en laat de procureur een paar uur roken tot de kern tussen de 70-75 is.
4. Smeer flink in met de barbecuesaus en laat dit 1,5 tot 2 uur staan tot er een mooie korst (bark) op het vlees zit.
5. Pak het vlees nu strak in in twee lagen aluminiumfolie of in een laag slagersfolie. Tussen 88-96 graden is de pulled pork klaar. Wees geduldig! Test met een sateprikker of het vlees boterzacht is. Nog niet zacht? Wacht!
6. Boterzacht? Laat het dan een uurtje rusten voordat je het uit elkaar trekt.
Wat je hierna met je pulled pork kunt doen lees je in mijn overige recepten.
Extra’s voor een nog beter resultaat:
⁃ Maak je eigen rub en experimenteer. Ik maakte een voorraad door het volgende te mengen: 2 kopjes bastardsuiker, 0,5 kopje gerookt paprikapoeder, 3el knoflookpoeder, 2el gemberpoeder, 2el uienpoeder, 2el zwarte peper en 1el rozemarijnpoeder.
⁃ Spuit het vlees in met een injectiemix voordat het op de barbecue gaat. Ik gebruik appelsap + appelazijn in de verhouding 3/1.
⁃ Kwast of spuit de procureur iedere 30-60 minuten in met dezelfde vloeistof als de injectie.

Pulled pork is een heerlijk gerecht dat oorspronkelijk uit het zuiden van de Verenigde Staten komt. Het wordt gemaakt door varkensschouder of varkensnek langzaam te garen totdat het zo zacht is dat het uit elkaar kan worden getrokken in kleine stukjes. Het vlees wordt meestal gekruid met een droge rub en vervolgens langzaam gekookt, in een smoker of in de oven.

Pulled pork is een populair gerecht bij barbecue liefhebbers en wordt vaak gegeten op zomerse barbecuefeestjes. Het kan op zichzelf worden gegeten, met een beetje barbecuesaus, of als sandwich met coleslaw en augurken.

0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)