• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde avond in huis*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100 in NL
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 8,9

Pulled pork basics

Aantal personen: 10+
Totale tijd: 2 dagen
Marineren: 1 nacht
Kooktijd: 1 dag – ca. 10 uur

Ingrediënten:
⁃ 2kg procureur
⁃ Mosterd
⁃ Appelsap
⁃ Appelazijn
⁃ Rub voor varkensvlees
⁃ Je favoriete barbecuesaus
⁃ 3 Rookhout chunks

Benodigdheden:
⁃ Kamado of andere barbecue waar je indirect mee kunt garen en roken
⁃ Kernthermometer
⁃ Marinadespuit
⁃ Kwastje, mop of plantenspuit
⁃ Aluminiumfolie of slagersfolie

Wat moet je doen?
Ik zal starten met de meest simpele manier, zonder poespas, die prima werkt, maar met alle extra’s (zie onderaan) krijg je een nog beter resultaat. Scroll gelijk maar even naar beneden voor alle extra tips.
1. Dep de procureur droog, smeer in met een dun laagje mosterd en rub royaal in met een kant en klare kruidenmix. Wikkel in vershoudfolie en zet het een nacht in koeling.
2. Start om 07:00. Haal de procureur uit de koeling, steek de barbecue aan voor indirect low en slow op 110-121 graden en pak je rookhout erbij.
3. Leg de chunks op verschillende plekken tussen de kolen (2 niet in de brandende), prik de thermometer in het vlees en laat de procureur een paar uur roken tot de kern tussen de 70-75 is.
4. Smeer flink in met de barbecuesaus en laat dit 1,5 tot 2 uur staan tot er een mooie korst (bark) op het vlees zit.
5. Pak het vlees nu strak in in twee lagen aluminiumfolie of in een laag slagersfolie. Tussen 88-96 graden is de pulled pork klaar. Wees geduldig! Test met een sateprikker of het vlees boterzacht is. Nog niet zacht? Wacht!
6. Boterzacht? Laat het dan een uurtje rusten voordat je het uit elkaar trekt.
Wat je hierna met je pulled pork kunt doen lees je in mijn overige recepten.
Extra’s voor een nog beter resultaat:
⁃ Maak je eigen rub en experimenteer. Ik maakte een voorraad door het volgende te mengen: 2 kopjes bastardsuiker, 0,5 kopje gerookt paprikapoeder, 3el knoflookpoeder, 2el gemberpoeder, 2el uienpoeder, 2el zwarte peper en 1el rozemarijnpoeder.
⁃ Spuit het vlees in met een injectiemix voordat het op de barbecue gaat. Ik gebruik appelsap + appelazijn in de verhouding 3/1.
⁃ Kwast of spuit de procureur iedere 30-60 minuten in met dezelfde vloeistof als de injectie.

Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Rens, Oisterwijk
10

Keurig geleverd, netjes gekoeld, lekker vlees, prima prijs, wat wil je nog meer ?

Frank, Arnhem
9

Wow! Keurig verpakt, geleverd, en super mals vleesch! Met vrienden een runderhaas gegeten; die was eerder op dan ons lief was en dat zegt alles! Not your everyday meat maar tot de volgende!

Melanie, Assen
9

De dag van ontvangst kreeg ik te weinig, per e-mail werd er wel snel gereageerd. Maandag zou de rest geleverd worden en dat werd woensdag nadat ik dinsdag had gebeld. Een flesje wijn had een hoop goed gemaakt.

Stijn, Amsterdam
10

Ik had een bestelling die ik wilde verplaatsen omdat de gelegenheid waarbij ik het vlees wilde bereiden helaas verplaatst was. Zonder enige moeite met de jongens van Meat Boys gebeld en zij hebben de bezorgdatum gelijk verplaatst. Top!