Pulled pork van procureur uit de Dutch oven
Aantal personen: veel
Voorbereiding: 1 uur tot 1 dag
Kooktijd: 4-6 uur
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Plate setter
– Grote Dutch oven
– Kernthermometer
– Rookhout (kers)
– Lekbak
Ingrediënten:
- Procureur van The Meatboys
- Mosterd
- Kruidenmix geschikt voor varken
- Scheutje barbecuesaus
- Scheutje sojasaus
- Scheutje sinaasappelsap
- 100ml Runderbouillon
Wat moet je doen?
- Maak de procureur schoon en snijd dikke stukken vet weg. Smeer deze rondom lekker in met mosterd. Zet royaal in de kruidenmix. Laat het vlees lekker kruiden trekken. Doe dit in ieder geval 1 uur, maar bij voorkeur zet je de pulled pork een nachtje in de koelkast.
- Steek de barbecue aan op 105 graden, plaats de platesetter met daarop de lekbak gevuld met water. Plaats het rookhout verspreid in de hittebron en leg de procureur midden op het rooster. Rook is smaak dus laat de procureur in ieder geval 1,5-2u roken.
- Tijdens het roken maak je het gebruik van de Dutch oven klaar. Meng een flinke scheut barbecuesaus, sojasaus, sinaasappelsap en ongeveer 100ml runderbouillon.
- Na het roken mag de procureur in de Dutch oven worden geplaatst. Vergeet het deksel niet op de pan te leggen. De temperatuur van de kamado mag, afhankelijk van je haast, omhoog. ‘Slow is the way to go’, rond 140 graden, maar hebben je gasten honger dan kun je rond 160-170 graden gaan zitten. Tussen den 94 en 98 graden is de pulled pork klaar. Check dit met een prikkertje, het moet er als boter in vallen.
- Trek het vlees met klauwen, vorken of je handen uit elkaar. Vervolgens zijn er eindeloos mogelijkheden waarvoor je de pulled pork kunt gebruiken. Denk aan broodjes pulled pork, pasta’s, nacho’s etc. Eet smakelijk!