• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde avond geleverd*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 9,1

OSSENHAAS DEAL | 1,2 KG VOOR € 49,50⏳🇦🇷

Bestel nu

Reverse sear Tritip met geroosterde spicy salsa

Voorbereiding: 60 minuten 
Bereidingstijd: 60 minuten 
Aantal personen: 4 – 6 personen

Wat heb je nodig?

(Kamado) Bbq
Kernthermometer 
Keukenmachine/blender
Scherp (fileer)mes
Ziplock zak
Chunk rookhout
Aluminiumfolie 
Keukenrekje (optioneel)

Ingrediënten

Maminha/ tritip grainfed Angus 1.1 kg
2 paprika’s 
5 tomaten
2 witte uien
1 bol knoflook
3 Jalapeno pepers
2 limoenen
Bosje peterselie of koriander
Vers gemalen peper en zout
Extra vierge olijfolie 
Bbb rub

Voorbereiding salsa:

* Stook de bbq op naar ca. 200 °C directe hitte. Was de paprika’s, tomaten en pepers en haal de schil van de uien. Doe ze in een kom en besprenkel met olijfolie. Snij van de bol knoflook de bovenkant af, giet wat olijfolie erover, peper en zout en wikkel in aluminiumfolie.

* Leg alles op het rooster van de bbq, keer regelmatig tot alles grotendeels zwart geblakerd is en de knoflook zacht aanvoelt. Doe dan de paprika’s en jalapeno’s een kwartier in een ziplock zak zodat het velletje los kan stomen.

* Haal de keukenmachine/ blender tevoorschijn. Doe daarin de tomaten waar je het velletje vanaf haalt en gebruik ongeveer een kwart van het sap van de tomaten. Van de paprika’s en jalapeno’s schraap je met een mesje het zwarte velletje eraf en haal je de zaadlijsten eruit. Van de uien haal je ook het buitenste zwarte deel eraf. De bol knoflook knijp je er bij uit, dan een handvol peterselie of koriander, het sap van 2 limoenen, versgemalen peper en zout naar smaak en als laatste ongeveer 3 eetlepels extra vierge olijfolie.

Voorbereiding Tritip:

Deze Tritip of Maminha heeft een mooie vetlaag die een heerlijke smaak geeft bij het eindresultaat! Haal eventueel losse stukjes vet eraf en zorg dat de vetlaag overal ongeveer even dik is. Maak met een scherp mes een ruitpatroon in de vetlaag, snijd hierbij tot aan het vlees. Ik koos voor een dry brine, hierbij doe je de kruiden (bbq rub) een paar uur vantevoren op het vlees en laat je het vlees op een rooster onafgedekt in de koelkast staan. De kruiden (zout) trekken vocht uit het vlees wat er later weer terug in trekt en daarbij een deel van de kruiden meeneemt met als gevolg een sappiger en smaakvoller eindresultaat.

Bereiding:

* Richt de bbq in voor indirect grillen bij een temperatuur van 140 – 160 ° C. Zodra de bbq op temperatuur is plaats je een chunk rookhout tussen de gloeiende kolen. Leg het vlees indirect op het rooster met een kernthermometer in het dikste deel.

* Zodra het vlees een kern van ca. 45 °C heeft bereikt (ca. 25 – 35 min.) haal je het van het rooster en leg je het weg onder een stuk aluminiumfolie. Stook nu de bbq op naar ca. 250°C en leg een (gietijzeren) rooster direct boven de kolen. Grill nu het vlees boven de kolen waarbij de vetkant een heerlijke krokante korst gaat vormen. Er zullen vlammen ontstaan door het smeltende vet, beweeg het vlees dus regelmatig zodat het niet verbrand. Bij een kern van 50 °C – 55 °C haal je het vlees van de bbq en laat je het onder een stuk aluminiumfolie minimaal 10 minuten rusten.

* Snijd de Tritip nu eerst doormidden met de draad mee en vervolgens in plakken haaks op de draad. De richting van de draad van het vlees is aan de vleeskant goed te zien.
Serveer met een flinke lepel van de spicy salsa, een frisse fruitsalade en wat frites of aardappel kroketjes.
Eet smakelijk!


Bestel nu de tritips online bij The Meat Boys : https://www.themeatboys.nl/product/tri-tips-maminha-08kg/

0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
IVDS78 , België
9

Lekker vlees en snelle service!

‘s Morgens besteld en ‘s avonds al in huis. Geleverd in een goed gekoelde doos. Het vlees zelf was super lekker en mals. Iets duurder dan anderen maar je proeft toch het verschil.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)