• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • Gratis verzending v.a. € 100,-
  • 9,3 | 95% raadt ons aan

45% korting op hele Ribeye ⏳

Bekijk deal
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Ribeye met zoete aardappelpuree en gegrilde groenten

Voorbereiding:
15 minuten

Bereidingstijd
45 minuten

Aantal personen:
4

Wat heb je nodig?

(kamado) bbq
kernthermometer
– kookpan
– pureestamper
– aluminiumfolie
– rookhout (optioneel)

Ingrediënten:

– ribeye 250 gr. 2 á 3 stuks – zoete aardappels 1,5 kg – prei 3 stuks
– rode ui 2 stuks
– tomaat 2 stuks
– knoflook
– noten (amandel, cashew, pecan) – bbq rub
– olijfolie extra vierge
– roomboter
– melk
– peper en zout uit de molen

Voorbereiding:

– Snijd de tomaten en de rode uien in plakken, doe er wat olijfolie overheen aan beide kanten en bestrooi met versgemalen peper en zout.

– Snijd van de prei het onderkantje en de bladeren eraf en spoel het uiteinde af onder de kraan.

– Schil de zoete aardappels en snijd ze vervolgens in repen en daarna blokjes van ca. 3 x 3 cm. Doe ze in een pan met ruim water.

– Snijd van de bol knoflook de bovenkant af en leg op een stuk aluminiumfolie. Giet er wat olijfolie overheen en bestrooi met wat versgemalen peper en zout. Wikkel de bol vervolgens in de aluminumfolie tot deze helemaal dicht is.

– Haal de ribeye’s uit de verpakking, dep droog en bestrooi ze met je favoriete bbq rub.

– Steek de bbq aan en richt deze in voor een indirecte bereiding en ga voor een temperatuur van 120 – 140°C.

Bereiding:

– Leg de ribeye’s op het rooster en steek een kernthermometer in het dikste deel. Sluit de deksel en laat garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 45°C. (je kunt hier nog wat rookhout aan de kolen toevoegen voor extra rooksmaak aan het vlees).

– Leg de bol knoflook naast het vlees op het rooster.

– Kook de blokjes zoete aardappel voor 8 minuten en giet daarna af. Stamp ze daarna fijn en voeg wat roomboter toe en een klein scheutje melk.

– Zodra de ribeye’s 44°C in de kern zijn dan haal je ze van het rooster en leg je ze onder een stukje aluminiumfolie weg. Richt nu de bbq in voor directe bereiding op ca. 220 – 250°C.

– Als de bol knoflook zacht aanvoelt kan deze ook van de bbq af.

– Leg de prei, plakjes ui en tomaat op het rooster direct boven de kolen en draai regelmatig. Als de tomaat en ui zacht zijn geworden en een mooi grill streepje hebben mogen ze van het rooster. De prei moet rondom zwart zijn geblakerd.

– Als het rooster loeiheet is grill je de ribeye’s om en om voor een mooie korst. Voor een mooie medium-rare garing haal je bij een kerntemperatuur van 50 – 56°C. de ribeye’s van het rooster en laat je ze onder een stuk aluminiumfolie 10 minuten rusten.

– Van de prei haal je het buitenste zwarte vel af door deze in de lengte ondiep in te snijden. De zacht gegaarde binnenkant kun je nu in stukjes verdelen.

– Knijp de bol knoflook leeg door de zoete aardappelpuree en meng goed. Maak af met wat versgemalen peper en zout.

– Pak een handje noten en snijd deze even grof door.
– Het vlees kan na het rusten in mooie plakken worden getrancheerd.

– Maak borden op met eerst een schep zoete aardappelpuree, leg er vervolgens plakken ribeye op. Verdeel er wat plakjes gegrilde tomaat en ui omheen, steek wat stukjes prei in de puree voor een leuke presentatie en maak het geheel af met wat nootjes. Eet smakelijk!

0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)