Roadkill chicken in twee verschillende rubs
Roadkill chicken in twee verschillende rubs
Aantal personen: 2 tot 4
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys Kamado
– Schaar
– Vershoudfolie
– Rookhout
– Meatboys thermometer
Ingrediënten:
- Meatboys hele kip
- Olijfolie
- NoRubbish Spanish Delight
- NoRubbish The Incredible
Wat moet je doen?
- Steek de barbecue aan op 150 graden direct grillen.
- Vlinder de kip door met de schaar langs de ruggengraat van nek naar kont door te knippen. Doe dit ook aan de andere zijde van de ruggengraat. Dit stuk dat je weg knipt heb je niet meer nodig. Je kunt het eventueel gebruiken om bouillon uit te trekken.
- Smeer de kip helemaal in met olijfolie en pak de helft in de lengte in met vershoudfolie. De kant die niet is ingepakt rub je royaal in met 1 van de 2 rubs. Herhaal dit proces voor de andere zijde.
- Plaats het rookhoutblokje en leg de kip op het rooster. Draai iedere 15 minuten. Speel een beetje met de warmteplekken om de kip gelijkmatig te laten garen.
- Prik met de thermometer in de kipfilet (het grote borststuk dat we allemaal kennen). De kip is klaar bij 72 graden kern.
- Serveer de kip met een lekkere zomerse salade en vers stokbrood of frietjes.
Bestel nu kip online bij The Meat Boys : https://www.themeatboys.nl/product-categorie/kip/