Romige Toscaanse pasta met coquilles uit de skillet
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 30 minuten
Ingrediënten:
– 10 coquilles
– Halve witte ui
– 2 teentjes knoflook
– 125 gram margarine
– 2el olijfolie
– Scheut witte wijn
– 200ml kookroom
– 500ml kippenbouillon
– 1tl maïzena
– Pak babyspinazie
– Handje zongedroogde tomaat
– 200-250gr spaghetti
– Handje vol bladpeterselie
– Zout en peper
Benodigdheden:
– Barbecue of gasfornuis
– Gietijzeren skillet
– Aluminiumfolie
Wat moet je doen?
1. Kook de spaghetti volgens de verpakking. Als het klaar is deksel erop en scheut olijfolie erdoorheen.
2. Verhit de skillet op bbq of fornuis en voeg 25gr boter samen met 2el olijfolie in de pan.
3. Mik wat zout en peper op de coquilles en bak ze 3-4 minuten per kant totdat ze loslaten van de pan. Ze zijn dan mooi gebruind aan beide zijden. Haal ze uit de pan en pak ze in aluminiumfolie in.
4. Snij de ui en knoflook zeer fijn. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan waar de coquilles in zijn gebakken. Bak hier de ui en knoflook in. Als ze mooi glazig zijn gaat de scheut witte wijn erbij.
5. Laat een minuutje pruttelen en voeg daarna de room en de kippenbouillon toe. Roer door en breng aan de kook.
6. Maak een maïzenapapje en voeg beetje voor beetje toe totdat je een mooi gebonden saus hebt.
7. Voeg de spinazie en zongedroogde tomaatjes toe.
8. Meng de pasta door de saus, de coquilles mogen er ook bij of op en snij wat peterselie klein.
9. Eet smakelijk!