Secreto Iberico met gegrilde suikermais
Ingrediënten:
- Secreto Iberico
- Bacon
- Maiskolf (ongekookt)
- Peterselie
- Limoen
- Citroen
- Roomboter
- Paprikapoeder
- Peper
- Zout
- Avocado’s
- Eieren
Secreto iberico:
Laat op kamertemperatuur komen. Snij er geen vet af. Dit is smaak. Smeer in met olijfolie en breng op smaak met grof zout. Grill direct op 220 graden ongeveer 3 tot 4 minuten per kant. Dit mooie stuk varkensvlees mag medium zijn. Laat 5 minuten rusten, wat zout en peper na en snij in fijne plakjes.
Verse suikermaïs met baconboter (2 personen):
Grill bacon krokant direct op 220 graden. Maak de mais schoon door de bladeren en de draden te verwijderen. Kook de mais 5 minuten in melk. Laat uitlekken. Hak de bacon klein. Meng met een handje peterselie, rasp van een kwart limoen, eetlepel citroensap, 100gr roomboter, 2tl gerookt paprikapoeder en peper. Zet apart en gebruik als topping op de mais. De mais grill je in ongeveer 5-10 minuten tot deze mooi gekleurd is.
Gegrilde avocado met ei:
Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Smeer in met olijfolie. Grill ze 5 minuten direct tot er een mooie grillstreep is ontstaan. Verplaats naar een indirect zone en vul de plek waar de pit zat met een eitje. Pas op dat je ei niet te groot is en dan er eiwit in je barbecue loopt. Laat staan tot het ei gestold is. Wat peper en zout er op en klaar.