Simpele smaakvolle Thaise steak salade van ossenhaaspuntjes
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 15 minuten
Marinadetijd: 30 minuten tot 2 uur
Kooktijd: 15 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Skillet of wok
Ingrediënten marinade:
- Ossenhaaspuntjes 200 of 400gr
- 1el Gember
- Flinke scheut sojasaus
- 3 Knoflooktenen
- 1 Rode chilipeper
- Sap van 1 limoen
Ingrediënten salade:
- 1el kokosolie
- 1tl vissaus
- 1el bruine suiker
- 3el sojasaus
- 1el limoenzest
- 1el limoensap
- Halve krop bladsla
- 1 Puntpaprika
- Bakje taugé
- 100-200gr glass noodles
- Handje geroosterde pinda’s
- Verse koriander
Wat moet je doen?
- Maak een marinade voor de ossenhaaspuntjes door de sojasaus, gember, knoflook, chilipeper en limoensap klein te snijden en te mengen. Masser dit lekker in de ossenhaaspuntjes. Zet 30 minuten tot 2 uur weg en laat op temperatuur komen.
- De dresssing voor de salade maak je door kokosolie, vissaus, bruine suiker, sojasaus, limoenzest en limoensap met elkaar te mengen. Zet dit weg tot later gebruik. Snij de sla in grove stukken en de puntpaprika in ringen. Hak de koriander klein. Maak de noodles klaar volgens instructie op de verpakking.
- Verwarm de kamado op 250 graden en leg de grote skillet of de wok op het rooster of in de standaard. Wanneer de pan goed warm is bak je 2 minuten de ossenhaaspuntjes. Voeg daarna de puntpaprika en taugé er aan toe en bak ook dit nog eens 2 minuten mee. Roer goed door.
- Leg alles op een grote schaal waarbij de sla onderop ligt, noodles verspreid en centraal de gewokte ossenhaaspuntjes. De dressing mag nu over de salade geschonken worden. Hoeveelheid uiteraard naar smaak. De geroosterde pinda’s en koriander garneer je als laatste over de gehele salade. Smakelijk!