Snelle smaakvolle honing knoflook gamba’s met broccoli
Aantal personen: 4
Totale tijd: 45 minuten
Marineren: 30 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Ingrediënten:
– Halve kilo gepelde black tigers
– 1 Broccoli
– 2 Teentjes knoflook
– Centimeter gember
– Lente-ui
– Honing
– Sojasaus
– 1tl Chiliflakes
– Grote klont margarine
– Olijfolie
– Zout en peper
Benodigdheden:
– Skillet of wok
– Hittebron of barbecue
Wat moet je doen?
1. Controleer of alle darmkanalen verwijderd zijn. Laat de staart zitten.
2. Maak de marinade door een flinke scheut honing, sojasaus, chiliflakes en knoflook met elkaar te mengen. Hussel de garnalen hier doorheen en zet apart voor minstens 30 minuten.
3. Snijd de broccoli in kleine roosjes, kook ze 5 minuten en zet apart.
4. Verwarm de pan op hoge temperatuur en voeg de boter toe, gevolgd door de garnalen, zonder dat je alle marinade erbij gooit. Na 2 minuten bakken mag de marinade en de broccoli er bij. Laat dit rustig pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
5. Garneer met lente-ui, zout en peper.
6. Serveer zo, met brood, rijst of pasta.