Spaanse burger van iberico met krokante chorizo
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Benodigdheden:
– The Meatboys kamado
– Skillets
Ingrediënten:
- 2 Iberico burgers
- Chorizo
- 2 Burger buns (ik gebruikte Italiaanse bollen)
- Rucola
- 3 Uien
- Handje cherrytomaatjes
- 4 Plakken cheddar
- Pink devil saus van No Rubbish
- Zout, peper en suiker
Wat moet je doen?
- Steek de kamado aan op 220 graden en maak deze klaar om direct te grillen. Laat de iberico burgers op temperatuur komen, snijd de uien in ringen, halveer te cherry tomaten en snijd de chorizo in 4 plakken van een halve centimeter.
- Ik werkte met een plancha, maar je kunt ook meerdere skillets gebruiken of de burgers direct op het rooster grillen. Ieder zijn keuze. De chorizo kan veel vet laten lopen en dit zorgt voor vlammen in de kamado. Om deze reden zou ik de chorizo eerst even krokant bakken in een skillet, zet weg tot later gebruik. Zet ondertussen ook de uien op in een scheutje olijfolie, roer deze regelmatig door en voet wat zout, peper en suiker toe. Wanneer ze karamelliseren voeg je de cherrytomaten toe en bak je deze nog 5 minuten mee.
- Bak of grill nu de iberico burgers tot ze een mooi korstje hebben. Ongeveer 5 minuten per kant is voldoende. Ze wil natuurlijk geen schoenzolen, maar een lekkere juicy burger. Wanneer de burgers bijna klaar zijn leg je twee plakken cheddar op de burgers. Snijd de broodjes doormidden en leg ze kort op het rooster of in de pan zodat de binnenkant wat krokanter wordt.
- Beleg de burger als volgt: broodje, rucola, burger, cheddar, gekaramelliseerde ui/tomaat, chorizo, knijp er wat heerlijke pink devil saus over en sluit af met de top van de burger. Ik serveerde de burgers met crunchy crushed potatoes, maar frietjes of salade zijn een prima alternatief. Smakelijk!