Spaanse knoflook gamba’s
Aantal personen: 2-4
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden:
– BBQ (of oven)
– Platesetter
– RVS rooster
– Spaanse tapas schaaltjes van aardewerk (ovenbestendig)
Ingrediënten:
- Black tiger garnalen gepeld en ontdarmd
- Je favoriete olijfolie
- 10 Tenen knoflook
- 1 Chilipeper
- Handje verse peterselie
- 1 Citroen
- Zout en Peper
Wat moet je doen?
- Laat de black tiger garnalen ontdooien. Steek de bbq aan op 180 graden om indirect te grillen.
- Vul de tapas schaaltjes tot de helft met olijfolie en warm dit op tot 180 graden op de barbecue.
- Snijd de citroen door de midden, de knoflook en chilipeper fijn en de peterselie grof.
- Leg de garnalen voorzichtig in de hete olijfolie en grill de citroen langs de rand waar het het meest warm is op het rooster. Na ongeveer 15 minuten zijn de garnalen klaar.
- Haal de tapasbakjes met garnalen voorzichtig van het rooster, garneer met peterselie en knijp de gegrilde citroen uit over de garnalen.
- Tip! Ik serveerde de garnalen met simpele verse tagliatelle en schonk de olijfolie en garnalen door de pasta.