Steak sandwich van flat iron met avocado crème.
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
Ingrediënten:
- 2 Flat iron steaks single
- Vers brood
- 1 Limoen
- Bosje koriander
- Olijfolie
- Chilivlokken
- 3 Avocado’s
- 100gr Parmezaan
- 1 Rode ui
- Balsamico
- Zout en peper
Wat moet je doen?
- Marineer de flat iron steaks in olijfolie, limoensap van een halve limoen, koriander, chilivlokken, zout en peper. Een nachtje smaken trekken zou perfect zijn.
- Snijd de rode ui in ringen en laat ze op smaak komen in een flinke scheut balsamico, zout en peper.
- Maak avocadospread door avocado te prakken en te mixen met parmezaan, goede olijfolie, zout en peper naar smaak. Snijd 1 avocado in dunne plakken.
- Steek de barbecue aan op 250 graden direct. Grill beide zijdes van de flat iron steak 3 á 4 minuten. Draai ze een kwartslag op de helft van de tijd voor een mooie grill mark. Je kunt een kernthermometer gebruiken, 50-53 graden is dan een mooie temperatuur om de flat iron mooi medium-rare te krijgen.
- Haal de flat iron steaks van de grill en laat ze een paar minuten rusten. Snijd de steaks dan dun, haaks op de draad in mooie plakjes.
- Snijd mooie dikke plakken van het verse brood. Beleg ze met de spread, rode ui, avocado slices en tot slot de flat iron steaks. Geniet van je heerlijke zomerse sandwich!