• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde avond geleverd*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 9,1

OSSENHAAS DEAL | 1,2 KG VOOR € 49,50⏳🇦🇷

Bestel nu

Stufato di Manzo – Rustieke Italiaanse rund stoof

Aantal personen: 8

Voorbereiding: 30 minuten 

Kooktijd: 150 minuten 

Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Meatboys grootste Dutch oven

Ingrediënten:

  • Chuck Roll (riblappen)
  • Scheut olijfolie
  • 5 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 3 witte/gele uien in ringen
  • Halve fles rode wijn
  • Handje bloem
  • 2 goede bliktomaten
  • 300ml goede bouillon
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 4 kruidnageltjes
  • 2 blaadjes laurier
  • Zout en peper
  • 2 winterpeen in stukjes
  • 6 aardappels in blokjes
  • 300gr champignons grof gesneden
  • 100gr gedroogd eekhoorntjesbrood grof gesneden
  • 2 bosui
  • Ciabatta brood

Wat moet je doen?

  1. Snijd de chuck roll, ook wel riblap genoemd, in dikke plakken. Je hebt geen hele chuck roll (riblap van 3,5 kg) nodig, dat gaat namelijk niet passen. Verdeel de riblappen in ongeveer 3 porties om 3 maal een stoofpot te maken. Verwijder dikke stukken vet en silverskin.
  2. Steek de kamado aan naar 250 graden en grill de dikke plakken riblap aan alle zijdes to er een mooie korst is ontstaan. Laat even rusten, snijd ze in lekkere blokken en bestrooi ze met bloem.
  3. Verwarm ondertussen de Dutch oven en schenk er een scheut olijfolie in. Bak knoflook en uit aan en voeg de stukken chuck roll toe. Bak dit circa 10 minuten. De schuiven mogen nu dichter zodat de temperatuur richting 150 graden kan.
  4. Schenk een halve fles rode wijn erbij en voeg rozemarijn, tijm, kruidnagel, laurier, zout en peper toe. Laat dit ongeveer 10 minuten staan zodat de wijn iets indikt. 
  5. Nu mogen de blikken tomaten geopend worden en voeg dit samen met wat bouillon toe tot alles onder vocht staat. Deksel op de pan en laat het 1,5-2u staan.
  6. Wanneer het lange stuk wachten erop zit is het tijd om wortel, aardappel en de paddenstoelen toe te voegen. Dit hoeft maar 30 minuten te garen en smaak te trekken. Haal de pan van de barbecue en laat zonder deksel de geur door de tuin gaan.
  7. Snijd een bosuitje in ringen ter garnering. Serveer met knapperig ciabatta om lekker te doppen. Eet smakelijk!
0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
IVDS78 , België
9

Lekker vlees en snelle service!

‘s Morgens besteld en ‘s avonds al in huis. Geleverd in een goed gekoelde doos. Het vlees zelf was super lekker en mals. Iets duurder dan anderen maar je proeft toch het verschil.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)