• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde avond in huis*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100 in NL
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 8,9

Super chique Aziatische ossenhaas carpaccio á la caveman

Aantal personen: 6+

Voorbereiding: 6 uur

Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden:
– Meatboys kamado

Ingrediënten:

  • Lange haas (ossenhaas zonder kop)
  • Sesamolie
  • Peper en zout
  • Sojasaus
  • Japanse mirin
  • 4 Bosui
  • Gember
  • 2 Limoenen
  • Rijstazijn
  • Komkommer
  • Radijsjes
  • Wortel
  • Veldsla
  • (Cavinoir/Caviaar)

Wat moet je doen?

  1. Maak de ossenhaas schoon, verwijder eventueel de kop van de haas en snijd overtollig vet en silverskin weg.
  2. Zet de hele haas in de sesamolie, peper en zout. Laat dit een uurtje trekken.
  3. Steek de barbecue maximaal aan totdat alle kolen helemaal grijs zijn van de hitte. Blaas al het as van de kolen. Hoe heter hoe beter! De fik mag erin! Braad nu de ossenhaas in het geheel als een echte caveman door het vlees recht op de kolen te leggen. Kooltjes kunnen vastplakken bij het draaien, maar die tik je er gewoon af met je vinger of tang. Alle kanten ongeveer 1 minuut laten bakken. Laat de haas afkoelen in de koelkast.
  4. Maak nu de marinade door een grote scheut sojasaus te mengen met een scheut mirin en de zwarte peper. Snijd gember en bosui zeer fijn en voeg toe. Proef en voeg verder toe naar smaak. Meng alles door elkaar. De ossenhaas is nu afgekoeld en deze doe je samen met de marinade in een zak. Zet weg in de koelkast en laat minstens vier uur marineren.
  5. Maak nu de ponzusaus door het sap van twee limoenen te mengen met een scheut rijstazijn, mirin, sojasaus en sesamolie. Proef weer en speel met de ingrediënten tot jouw perfecte ponzusaus is ontstaan.
  6. Snijd de komkommer in dunne slierten, de wortel julienne, rasp de radijs in dunne plakjes en snijd de bosui in dunne ringen.
  7. Haal de ossenhaas uit de koelkast, laat op temperatuur komen en snijd in dunne plakken. Uiteraard haaks op de draad.
  8. Plate alles op een prachtige schaal door een bedje van veldsla te maken, het vlees mooi uit te leggen en alle groentes garneer je rondom het vlees. Vergeet de cavinoir niet, dit in combinatie met de ponzusaus blaast iedereen van de tafel. Eet smakelijk!
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Rens, Oisterwijk
10

Keurig geleverd, netjes gekoeld, lekker vlees, prima prijs, wat wil je nog meer ?

Frank, Arnhem
9

Wow! Keurig verpakt, geleverd, en super mals vleesch! Met vrienden een runderhaas gegeten; die was eerder op dan ons lief was en dat zegt alles! Not your everyday meat maar tot de volgende!

Melanie, Assen
9

De dag van ontvangst kreeg ik te weinig, per e-mail werd er wel snel gereageerd. Maandag zou de rest geleverd worden en dat werd woensdag nadat ik dinsdag had gebeld. Een flesje wijn had een hoop goed gemaakt.

Stijn, Amsterdam
10

Ik had een bestelling die ik wilde verplaatsen omdat de gelegenheid waarbij ik het vlees wilde bereiden helaas verplaatst was. Zonder enige moeite met de jongens van Meat Boys gebeld en zij hebben de bezorgdatum gelijk verplaatst. Top!