Super malse barbecue steak met Aziatische udon noodles
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Meatboys skillet
Ingrediënten:
- 1 Teres major steak
- Pak udon noodles
- 150gr oesterzwam
- 1 grote worel
- 1 bosui
- Handje verse koriander
- 3el sojasaus
- Sap van halve limoen
- 1el honing
- 1 teen geperse knoflook
- 1cm fijngeraspte gember
- 1tl sesamolie
Wat moet je doen?
- Steek de barbecue aan tot 250 graden. We gaan het vlees caveman style grillen voor die echte barbecue flavour.
- Kook de udon noodles volgens verpakking en zet weg tot nader gebruik. Mix ondertussen sojasaus, limoensap, honing, knoflook, gember en een scheutje sesamolie.
- Rasp de wortel, snijd de oesterzwam grof en de bosui in fijne ringen.
- Blaas het as van de kolen en grill de steak in 8 minuten gaar. Draai iedere 2 minuten, pak het vlees vervolgens in in aluminiumfolie en laat rusten.
- Verwarm de skillet en voeg de sesamolie toe. Bak de oesterzwam tot ze mooi gekleurd zijn. Snijd het vlees in mooie dunne plakken haaks op de draad.
- Combineer nu alle ingredienten door de noodles te beleggen met de oesterzwam, wortel, bosui, koriander en het heerlijk zachte vlees. Vergeet de ‘dressing-saus’ niet uit te gieten over het gerecht. Heerlijk!
Bestel nu de Diamanthaas online bij The Meat Boys.
