Super malse ossenhaas in frisse knoflook-citroenboter met gegrilde courgette en aubergine citroenorzo.
Aantal personen: 4-8
Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Plate setter
– Slagerstouw
– Kernthermometer
Ingrediënten ossenhaas en knoflook-citroenboter:
- Hele ossenhaas van The Meatboys
- Takjes rozemarijn
- Zout en peper
- Blok ongezouten (room)boter
- Handje verse peterselie
- Knoflookpoeder
- Sap van 1 citroen
Ingrediënten orzo:
- 1 Pak orzo
- 2 Courgettes
- 2 Aubergines
- 2 Bosui
- 1 Knoflookteen
- 200gr Witte kaas (feta)
- Handje panko
- Zonnebloempitten of vergelijkbaars
- Italiaanse kruidenmix
- Olijfolie
- Zout en peper
Wat moet je doen?
- Zelf heb ik alles op de plancha op de barbecue gemaakt. Maar hetzelfde resultaat bereik je op een grillroster. Steek de barbecue aan op 250 graden, direct grillen.
- Laat de ossenhaas op temperatuur komen, maak schoon en smeer deze in met een laagje olijfolie, zout, peper en knoop rozemarijn vast.
- Snij de courgette en aubergines in lange dikke plakken. Zet in de olijfolie, italiaanse kruiden en grof zout. Grill ze tot ze mooie kleur hebben en laat afkoelen.
- De ossenhaas ga je nu eerst hard aanbakken tot er mooie kleur rondom is ontstaan. Regelmatig keren. Plaats daarna de platesetter en laat de barbecue rustig afkoelen terwijl je de ossenhaas langzaam gaart tot een temperatuur van 50 graden. Pak daarna in in aluminiumfolie totdat je gaat aansnijden.
- Maak de citroenknoflookboter door boter, citroensap, peterselie, knoflookpoeder, zout en peper goed te mengen. Proef en pas verhouding aan naar smaak.
- Bereid de orzo volgens verpakking. Snijd bosui fijn, pers de knoflookteen en meng dit samen met olijfolie. Snijd de gegrilde groente in blokjes en meng dit met het bosui mengsel en orzo. Voeg witte kaas en de zonnebloempitten toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de ossenhaas in lekkere plakken, haaks op de draad en laat er wat van de citroenboter over smelten. Smakelijk!