• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • Gratis verzending v.a. € 100,-
  • 9,2 | 95% raadt ons aan

39% korting op botermalse ribeye! v.a. 1,7 kg voor maar €55,- ! ⏳

Bekijk deal
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Super sappige Aziatische spareribs met Fried rice en Taiwanees geïnspireerde gegrilde maïskolf

Aantal personen: 4

Voorbereiding: 1 uur

Kooktijd: 4 uur

Benodigdheden:
– BBQ (of oven)
– Platesetter voor indirect grillen
– RVS rooster

– Gietijzeren rooster
– Rookhout
– Lekbak
– Aluminiumfolie
– Wok

Ingrediënten Sparerib:

  • Grote iberico sparerib
  • Fucking BBQ rub van NoRubbish
  • Olijfolie
  • 1el Sesamolie
  • 3 Knoflooktenen geperst
  • 1el Gember geraspt
  • 3el Basterdsuiker
  • 5el Sojasaus
  • 3el Rijstazijn
  • 2el Honing
  • 1tl Chilivlokken

Ingrediënten Maïskolf:

  • 4 Maïskolf
  • 3el Japanse mayo
  • 2el Sojasaus
  • 2el Oestersaus
  • 1tl Knoflookpoeder
  • 1tl Vijf kruiden poeder
  • 1tl Chilivlokken
  • Zout en peper

Ingrediënten Fried rice:

  • 400gr witte rijst
  • Zonnebloemolie
  • 2 Eieren
  • 1 Ui fijngesneden
  • 3 Knoflooktenen geperst
  • 1el Sesamolie
  • 2el Sojasaus
  • 3el Citroensap vers
  • Zout en peper
  • Bosui in ringen
  • Verse koriander

Wat moet je doen?

  1. Verwijder het vlies van de sparerib door deze met een keukenpapier de holle kant los te trekken. Smeer de sparerib in met olijfolie en zet deze flink in de Fucking BBQ rub. 
  2. Maak de kamado klaar voor indirect grillen rond een temperatuur van 105 graden. Leg een rookhoutblokje in het tussen de kolen. Plaats de lekbak, gevuld met water, op de platesetter en plaats de sparerib met de bolle kant naar boven in het midden van het rooster. Past de rib nou niet, snijd hem dan door de helft. Laat de sparerib een uurtje rustig roken.
  3. Na een uur pak je de sparerib in aluminiumfolie in en leg je deze terug op het rooster. Steek de bbq op tot rond de 130-140 graden. Laat de sparerib inpakt twee uur liggen.
  4. Ondertussen maken we de lak voor de spareribs klaar door de sesamolie te verwarmen in een sauspan. Bak in twee minuten de knoflook en gember kort aan. Voeg vervolgens sojasaus, rijstazijn, basterdsuiker, honing en chilivlokken toe. Laat dit op laag vuur inkoken tot er een dikkere saus is ontstaan. Proef en speel met de ingrediënten naar smaak. 
  5. We gaan nu de lak klaarmaken voor de maïskolf. Met alle ingrediënten door elkaar en zet weg totdat we de maïs gaan grillen. 
  6. Kook ondertussen de witte rijst en laat deze volledig afkoelen. 
  7. Na twee uur is het tijd om de sparerib te bekijken. Open de aluminiumfolie en kijk of de botjes zichtbaar zijn door het terugtrekken van het vlees. Is dit zo? Dan is het tijd om ze ingepakt van de bbq af te halen. Steek de bbq nu op naar 220 graden en plaats het gietijzeren rooster. 
  8. Grill nu de maiskolf en de sparerib tot ze een mooie kleur hebben van het grillen. Lak de sparerib helemaal in met de lak die je eerder hebt gemaakt. Lak de maiskolf de laatste paar minuten in met de lak voor de maiskolf. Als ze klaar zijn dan pak je het in in aluminiumfolie en houd je het warm totdat de rijst klaar is.
  9. Zet nu de wok op de kamado (plaats het rekje van het rooster op zijn kop en de wok past er precies op). Heb je geen wok voor op je kamado, dan kun het beste binnen verder wokken.
  10. Laat de wok goed warm worden verwarm de zonnebloemolie. Bak de ui tot dit glazig oogt. Voeg daarna de knoflook toe en wok dit even een minuutje mee. Voeg nu de rijst en de sesamolie toe. Mix alles goed door elkaar. Wanneer de rijst goed warm is schuif je deze naar de zijkant, voeg je weer wat olie toe en bak je de twee uien. Roer goed door elkaar zodat het sappige scrambled eggs worden. Mix dit vervolgens met de rijst en voeg vervolgens sojasaus en zout toe. Roer dit goed door elkaar en eindig met de citroensap. Proef altijd om te kijken of je iets mist zodat je verhoudingen aan kunt passen! Garneer dit met koriander en bosui. 
  11. Serveer de sparerib, maïskolf en de fried rice allemaal samen op een grote plaat of verdeel het al over vier borden. Eet smakelijk. 

0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Patricia , Bekkevoort
10

Vlotte bestelling, vlotte levering
Levering gaat super. Je wordt heel goed op de hoogte gehouden. 15 minuten voor levering krijg je Sms dat de koerier aan de deur staat.

0/5 (0 Reviews)
Stephan , Rotterdam
10

Zeer goede kwaliteit vlees

Voor het eerst grasfed rundvlees gekocht bij The Meat Boys. We stonden versteld van de kwaliteit.

Heb dezelfde avond nog een bestelling geplaatst!

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Theo , Heerlen
9

Goede ervaring

Vlees zag er netjes uit in de verpakkingen. Netjes op tijd geleverd. Omdat we ons hadden aangemeld voor de nieuwsbrief, kregen we ook nog wat extra’s gratis.

0/5 (0 Reviews)