T-Bone in rozemarijn knoflookboter met champignons en aardappeltjes
Aantal personen: 2-4
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 2 uur
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– 2 Skillets
– Aluminiumbakje
Ingrediënten T-Bone:
- T-Bone
- Blok margarine
- 1 Bol knoflook
- 4 Takjes rozemarijn
- Zout en peper
Ingrediënten champignons:
- Bakje kastanjechampignons
- 1 Sjalot
- Half glas rode wijn
- 2 Takjes verse tijm
- Verse peterselie
- Zout en peper
- Olijfolie
Ingrediënten aardappeltjes:
- Krieltjes van goede kwaliteit met eetbare schil
- Goede olijfolie
- Rozemarijn
- Zout en peper
Wat moet je doen?
- Neem de tijd bij dit recept. Drie elementen, allemaal te maken op de barbecue maar dit vergt timing. Om het jezelf gemakkelijk te maken kun je de de champignons en de aardappelen ook in de oven/fornuis doen. Ik deed alles op de barbecue, zie instagram voor de reel.
- Start met het voorkoken van de aardappeltjes. 10 minuten voorkoken zorgt voor een snellere garing. Voeg daarna de aardappeltjes in een aluminiumbakje en meng met grof zout, veel rozemarijn en lekkere olijfolie. Dit moet circa 30-40 minuten garen in de oven op 180-220 of op de barbecue.
- De champignons maak je in circa 20 minuten. Verwarm de skillet met een scheutje olie. Fruit kleingesneden sjalot en na een paar minuten voeg je de kastanjechampignons toe. Bak aan tot ze kleuren en dan mag de wijn erbij. Tijm en zout voeg je ook toe. Laat dit 3 tot 5 minuten pruttelen. Als de wijn is ingedikt mag er een grote klont boter bij. Roer goed door en garneer met peterselie.
- Verwarm de barbecue in ieder geval tot 220 graden en plaats een ruime skillet, waar de T-Bone in past. Rub de T-bone royaal in met zout en peper. Smelt een dikke klont boter in de pan. Leg de T-bone in de pan en voeg zo veel knoflook en rozemarijn in de pan als dat het nog past. Extra boter mag ook! Blijf met een lepel boter over de T-bone schenken. Met een thermometer meet je de temperatuur. Haal de T-bone uit de pan op 50 graden en pak in met aluminiumfolie samen met wat boter. Laat 5 minuten rusten.
- Snijd de T-Bone van het bot in mooie slices. Serveer dit feestmaal met de andere elementen.