Thaise Bánh Mi wrap met rib fingers
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 90 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Rookhout
Ingrediënten:
- Ribfingers
- 4 Grote of 8 kleine wraps
- NoRubbish the Taste kruidenmix
- 100ml Rijstazijn
- 1tl Zeezout
- 1tl Bastardsuiker
- 2 Rode chili fijngesneden
- 1 Komkommer in dunne slierten
- 2 Wortels geraspt
- 2 Bosui kleine ringetjes
- 1 Limoen
- 100gr Mayonaise
- Verse koriander
Wat moet je doen?
- Rub de ribfingers royaal in met de The Taste en laat in ieder geval 1 uur smaak trekken.
- Maak de groente klaar en meng ondertussen azijn met zout en suiker. Zet de groente in het azijn en zet weg in de koelkast totdat we dit weer nodig hebben.
- Steek de barbecue aan op 120 graden indirect, voeg rookhout toe en laat de ribfingers circa 2 uur roken.
- Maak ondertussen de chili-limoenmayonaise klaar door de mayonaise te mengen met het sap van 1 limoen en de fijngesneden chilipeper.
- Pak de groente uit de koelkast en laat ze uitlekken. Snijd de koriander klein.
- Wanneer de ribfingers klaar zijn pak je ze in in aluminiumfolie en pak je de wraps erbij. Verwarm de wraps, smeer een flinke laag chilimayonaise op de wraps en beleg royaal met groente en ribfingers. Garneer met verse koriander en rol de wrap op.