Traditionele Chimichurri maken
Ingrediënten:
- 100 ml goede olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- Bosje peterselie, fijngehakt
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 chilipeper, fijngehakt
- 1 tl gedroogde oregano
- Grof zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
Bereiden:
- Meng de olijfolie en rode wijnazijn in een kom.
- Voeg de fijngehakte peterselie, knoflook en chilipeper toe.
- Strooi de gedroogde oregano erbij en meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met grof zout en versgemalen peper.
- Laat de chimichurri een tijdje staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
Gebruik:
- Serveer de chimichurri bij gegrild of gebakken vlees.
- Voeg de chimichurri toe aan het vlees nadat het heeft gerust en is aangesneden voor een optimale smaakbeleving.
Geniet van de heerlijke aroma’s en smaken van deze zelfgemaakte chimichurri!
