Twee-kleuren gerookte reuzen entrecote met caveman veggies
Aantal personen: 6-10
Totale tijd: 24 uur
Marineren: 20 uur
Kooktijd: 4 uur
Ingrediënten:
– Entrecote 1,5-2,5kg.
– Twee verschillende kleuren rubs. Ik gebruikte the incredible en pink devil van no rubbish.
– Voor de veggies kun je alles met een schil gebruiken. Ik gebruikte: flespompoen, zoete aardappel, rode ui, paprika’s, tomaat en knoflook.
– Klont roomboter.
Benodigdheden:
– Kamado of andere barbecue waarop je indirect kunt grillen en waar je genoeg ruimte op hebt om alle groente tussen de kolen te stoppen.
– Rookchunk: ik gebruikte eiken.
– Kernthermometer
– Skillet
– Vershoudfolie
– Aluminiumfolie
– Slagerstouw
Wat moet je doen?
1. Maak de entrecote schoon en snijd een zo klein mogelijk ruitpatroon in.
2. Pak de helft van het vlees strak in in folie.
3. De andere helft rub je in met een van de twee rubs. Haal de folie van het vlees en wikkel de reeds ingerubte kant nu in met folie zodat je de andere kleur rub kunt gebruiken.
4. Bind het vlees met vijf touwtjes op met slagerstouw zodat het zijn vorm mooi behoud.
5. Wikkel het vlees in de folie en laat het vlees een nacht in de koelkast smaak trekken.
6. Steek de barbecue aan op 100 graden indirect. Plaats een grote rookchunk half in de kolen. Leg het vlees met de vetlaag omhoog op het midden van het rooster. Laat roken tot een kerntemperatuur van 45 graden. Pak het vlees in een paar lagen aluminiumfolie en plaats in de oven op 50 graden. Ik heb het vlees een uur op 50 graden laten staan en ondertussen alle groenten gemaakt. Laat ze tussen de kolen zwart bladderen tot ze zacht zijn.
7. Steek de barbecue op tot +250 graden.
8. Grill de vetlaag circa 3 minuten. Pas op voor de vlammen. Laat het een kwartier rusten.
9. Smelt een klont roomboter in de skillet en leg hier de gepofte knoflookteentjes in tot er een mooie bruine knoflookboter is ontstaan.
10. Serveer alles op en grote schaal en snijd mooie dunne plakken.