• Voor 11:00 uur besteld, dezelfde avond geleverd*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100,-
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 9,2 | 95% raadt ons aan

OSSENHAAS AANBIEDING⏳

Bestel nu
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Twee Steaks Bernaise + Aardappeltjes + Salade, maar dan écht goed!

Aantal personen: 3-4

Voorbereiding: 60 minuten

Kooktijd: 30 minuten 

Benodigdheden:
– The Meatboys kamado
– Skillet
– Metalen kom
– Kamado bestendige ovenschaal

Ingrediënten Bernaisesaus:

  • Half kopje witte wijn azijn
  • 2 Eidooiers
  • 2 Fijngesneden sjalotjes
  • Peper en zout
  • 1el Dragon gedroogd
  • Klont ongezouten gesmolten boter
  • 1el Citroensap
  • Scheutje water

Ingrediënten Steak, Aardappeltjes en Salade:

  • 1 Onglet van The Meatboys
  • 1 Outside skirt van The Meatboys
  • Zonnebloemolie
  • 400gr Lekkere aardappeltjes
  • Rozemarijn
  • 100gr Cherrytomaat
  • 1 Komkommer
  • Citroensap
  • Goede olijfolie
  • Zout en peper

Wat moet je doen?

  1. We starten met het maken van de bernaisesaus. Verwarm een skillet, voeg de sjalot, azijn, peper en wat dragon toe. Laat dit inkoken en vervolgens afkoelen. Na afkoelen vul je een andere pan met een scheutje water en breng aan de kook. Pak de metalen kom erbij en doe het ingekookte mengsel hierin, voeg 2 eidooijers toe en een klein scheutje water. Zet deze kom op de pan met water en draai het vuur laag. Roer goed door met een garde totdat de saus een beetje begint in te dikken. Voeg stap voor stap een klein beetje boter toe en blijf roeren. Wanneer je de gewenste dikte en textuur hebt haal je de kom van de pan, voeg je citroensap toe naar smaak, evenals dragon, zout en peper. Zet weg tot nader gebruik.
  2. Maak alvast de simpele frisse salade door de tomaatjes te halveren en komkommer in kleine kwartjes te snijden. Meng dit met goede olijfolie, citroensap, peper en zout naar smaak. Zet ook dit weg tot nader gebruik.
  3. Laat de onglet en de outside skirt op temperatuur komen. Maak de kamado voor de helft indirect en de andere helft direct klaar op circa 220 graden. Snijd de aardappeltjes in partjes, meng met lekkere olijfolie, verse rozemarijn, zout en peper. Laat deze circa 40 minuten bakken in de kamado. Roer een of twee keer door tijdens het garen.
  4. Zowel de onglet als de outside skirt mag ingesmeerd worden met zonnebloemolie (voor een goed krokantje) en gekruid worden met zout en peper. Wanneer de aardappeltjes bijna klaar zijn kun je de onglet en de outside skirt klaar gaan maken. We mikken op medium-rare, dus we garen beide kanten (of rondom) een mooie korst tot een kerntemperatuur van 50 graden. Daarna pakken we het vlees in in aluminiumfolie. Laat het vlees 5-10 minuten rusten en de kerntemperatuur zal rond de 52-54 zijn.
  5. Snijd het vlees haaks op de draad, serveer op een grote plank met alle aardappeltjes, de bernaisesaus en de frisse salade. Comfortfood zoals het zou moeten zijn. Eet smakelijk!
0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
IVDS78 , België
9

Lekker vlees en snelle service!

‘s Morgens besteld en ‘s avonds al in huis. Geleverd in een goed gekoelde doos. Het vlees zelf was super lekker en mals. Iets duurder dan anderen maar je proeft toch het verschil.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)