Ultieme Caribische zomer taco’s van ribeye
Aantal personen: 2-4
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Grote skillets of een plancha ring
– Kernthermometer
Ingrediënten marinade:
- Twee dikke ribeyes van The Meatboys
- Pittige kruidenrub naar smaak
- 1 Sinaasappel
- Scheut goede olijfolie
- (Maïs)Taco’s
- Rucola
- 2 Avocado’s
- The Boost No Rubbish
- Handje geroosterde pinda’s
Wat moet je doen?
- Steek de barbecue aan op 220 graden, direct grillen. Laat de ribeyes op temperatuur komen en zet royaal in de kruidenrub.
- Maak de smaakvolle dressing door een halve sinaasappel uit te persen en dit sap te mengen met een scheutje olijfolie en een kruidige rub.
- Snijd de avocado en de resterende halve sinaasappel in slices. Meng de avocado met de dressing.
- Grill de ribeye op het rooster of in de skillet totdat er een mooie krokante korst is ontstaan. Mik op een kerntemperatuur van 48-53 graden (afhankelijk hoe rare-medium je deze wil). Laat het vlees rusten.
- Leg de taco’s kort in de skillet (of op de plancha) tot ze een klein beetje kleuren.
- Snij de ribeye haaks op de draad in mooie reepjes en beleg de taco’s vervolgens met rucola, avocado, ribeye, sinaasappel en de geroosterde pinda’s. Vergeet The Boost niet, deze geeft net dat beetje extra wat jouw taco’s uniek maakt. Smakelijk!