• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde avond geleverd*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 9,1

OSSENHAAS DEAL | 1,2 KG VOOR € 49,50⏳🇦🇷

Bestel nu

Vietnamees stoofpotje

Aantal personen: 8
Totale tijd: 4 uur
Marineren: minstens 30 minuten
Kooktijd: 3,5 uur

Ingrediënten:

Vlees en marinade:
– 1,5kg sukade
– 4 tenen knoflook
– 2 stengels citroengras
– 4cm gember
– 6el sojasaus
– 1el bastard suiker
– 2tl chinese five spices
– 3tl versgemalen zwarte peper
– 3el bloem

Vulling en saus:
– 700ml goede runderbouillon
– 4 grote rijpe tomaten
– 4 grote wortels
– 4 banensjalotten
– 1 flespompoen
– 1 rode chilipeper
– 2 kaffir limoenblaadjes (of 2
– 2 steranijs
– 1 kaneelstok
– Handje basilicum
– Handje koriander
– Scheutje plantaardige olie

Side:
– Rijst of vers brood

Benodigdheden:
– Dutch oven
– Barbecue indirect of oven op 150 graden

Wat moet je doen?
1. We starten met het vlees. Verwijder alle silverskin en grote klompen vet. Vet is smaak, dus laat zeker mooie lagen zitten. Snijd het vlees in mooie blokjes van 3x3cm.
2. Maak de marinade door alle ingrediënten van de marinade (behalve de bloem) fijn te hakken met een keukenmachine. Meng dit met het vlees en zet minstens een half uur in de koelkast. Na de marinadetijd bloem je het vlees in voordat je gaat bakken.
3. Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 150 graden.
4. Zet de dutch oven op hoog vuur. Giet er een scheutje olie in. Laat goed warm worden en gooi het vlees er in. Hussel goed door en voeg de sjalotten en de chili toe. Bak tot het vlees mooi bruin is. Bakt er vlees aan? Geen probleem! Dit is smaak en weekt later los. Haal de pan van het vuur.
5. Snij de tomaten en wortel in grove stukken. Voeg ze samen met alle ingrediënten voor de saus toe in de pan (behalve de flespompoen, basilicum en koriander). Zet de pan met deksel op de barbecue of in de oven en laat een uur staan.
6. Snijd ondertussen de flespompoen in grove stukken en voeg deze na het eerste uur toe. Nadat je de pompoen hebt toegevoegd laat je het geheel ongeveer 90 minuten staan. Het vlees moet heerlijk mals zijn.
7. Als laatste stap kun je je rijst koken volgens de verpakking of het verse brood snijden. Garneer met de basilicum en de koriander.

Smakelijk!

0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
IVDS78 , België
9

Lekker vlees en snelle service!

‘s Morgens besteld en ‘s avonds al in huis. Geleverd in een goed gekoelde doos. Het vlees zelf was super lekker en mals. Iets duurder dan anderen maar je proeft toch het verschil.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)