Vietnamese gegrilde fazant salade
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 25 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden:
– The Meatboys kamado
– Sauspan
Ingrediënten fazant:
- 3 of 4 Fazantfilets van The Meatboys
- 0.5tl knoflookpoeder
- 0.5tl lemongrasspoeder
- Sap van halve limoen
- 1tl vissaus
- 1el sojasaus
- 1el bruine suiker
- 1tl zonnebloemolie
Ingrediënten salade:
- Rijstnoodles voor 4 personen
- Halve witte kool in reepjes
- Komkommer in plakjes
- Wortel geraspt
- 2 Avocado in plakjes
- Limoenpartjes
- Koriander
Ingrediënten saus:
- 3el Pindakaas met stukjes noot
- 3el Sojasaus
- 0.5tl chilivlokken
- Water om eventueel te verdunnen
Wat moet je doen?
- Zet de fazant in de marinade door alle marinade ingrediënten met elkaar te mengen in een grote kom. Laat dit bij voorkeur een nachtje staan, of minstens een paar uur.
- Steek de kamado aan op 220 graden, direct grillen.
- Snijd alle groente zoals beschreven en maak de rijstnoodles klaar volgens verpakking.
- Maak de saus klaar in een sauspannetje, verwarm en meng dit rustig. Speel met de ingrediënten om de saus naar smaak te krijgen. Mocht je van zoet houden kun je eventueel ook wat suiker toevoegen.
- Grill de fazantfilets door beide kanten ongeveer 5 minuten of tot er een kerntemperatuur is bereikt van 55 graden is bereikt. Laat even een paar minuten rusten voordat je het in mooie reepjes snijdt.
- Serveer alles op een mooie grote schaal. Maak er een kleurrijk geheel van. Schenk de saus over de fazant, maar ook over de groenten. Garneer met koriander. Eet smakelijk!