• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde avond in huis*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100 in NL
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 8,9

Vietnamese Pho Bo

Aantal personen: 4
Totale tijd: 3 uur

Ingrediënten:

Bouillon:
– Goede runderbouillon 2L
– Bolletje knoflook
– 3cm gember
– 1tl kaneel
– 1tl citroengraspoeder
– 3 kardemompeulen
– 3 kruidnagels
– 3 steranijs
– 1el korianderzaad
– 1el suiker
– Vissaus

Inhoud:
– Ossenhaas 600-900gr
– 3 bosuitjes
– Taugé
– Chilipeper
– 2 limoenen
– 300gr dikke rijstnoedels
– Koriander en/of Thaise basilicum

Benodigdheden:
– Gasfornuis of barbecue
– Pan of gietijzeren skillet

Wat moet je doen?
1. Steek de barbecue aan op 150gr. Kook je binnen? Sla dit dan over.
2. Pof de knoflook, gember en de ui caveman tussen de kolen of laat het zwart bladderen op het rooster. Wil je dit binnen doen? Dan kun je het vuurtje van je fornuis gebruiken.
3. Schraap of snij het zwarte weg. Snij in vieren.
4. Zet de bouillon op laag vuur en voeg alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de vissaus, toe. Laat minstens 2u pruttelen. Hoe langer hoe meer smaak het trekt. Schuimt het teveel? Verwijder dit.
5. Grill de ossenhaas rondom kort tot de grillstreep verschijnt. In dit gerecht moet het vlees rare zijn. 1 minuut per kant is dan ook genoeg. In Vietnam voegen ze het vlees rauw toe aan de bouillon. Dit mag natuurlijk ook, maar ik hou persoonlijk van de grillsmaak.
6. Laat het vlees rusten.
7. Kook de noodles volgens verpakking.
8. Snijd de bosui en chilipeper in ringetjes. Maak partjes van de limoen. Pluk de koriander of basilicum. Pak de taugé erbij.
9. Proef de bouillon en voeg zoveel vissaus als jij lekker vindt.
10. Snijd de ossenhaas in dunne plakjes.
11. Serveer alle ingrediënten in een mooie kom.

Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Rens, Oisterwijk
10

Keurig geleverd, netjes gekoeld, lekker vlees, prima prijs, wat wil je nog meer ?

Frank, Arnhem
9

Wow! Keurig verpakt, geleverd, en super mals vleesch! Met vrienden een runderhaas gegeten; die was eerder op dan ons lief was en dat zegt alles! Not your everyday meat maar tot de volgende!

Melanie, Assen
9

De dag van ontvangst kreeg ik te weinig, per e-mail werd er wel snel gereageerd. Maandag zou de rest geleverd worden en dat werd woensdag nadat ik dinsdag had gebeld. Een flesje wijn had een hoop goed gemaakt.

Stijn, Amsterdam
10

Ik had een bestelling die ik wilde verplaatsen omdat de gelegenheid waarbij ik het vlees wilde bereiden helaas verplaatst was. Zonder enige moeite met de jongens van Meat Boys gebeld en zij hebben de bezorgdatum gelijk verplaatst. Top!