Vietnamese Pho Bo
Aantal personen: 4
Totale tijd: 3 uur
Ingrediënten:
Bouillon:
– Goede runderbouillon 2L
– Bolletje knoflook
– 3cm gember
– 1tl kaneel
– 1tl citroengraspoeder
– 3 kardemompeulen
– 3 kruidnagels
– 3 steranijs
– 1el korianderzaad
– 1el suiker
– Vissaus
Inhoud:
– Ossenhaas 600-900gr
– 3 bosuitjes
– Taugé
– Chilipeper
– 2 limoenen
– 300gr dikke rijstnoedels
– Koriander en/of Thaise basilicum
Benodigdheden:
– Gasfornuis of barbecue
– Pan of gietijzeren skillet
Wat moet je doen?
1. Steek de barbecue aan op 150gr. Kook je binnen? Sla dit dan over.
2. Pof de knoflook, gember en de ui caveman tussen de kolen of laat het zwart bladderen op het rooster. Wil je dit binnen doen? Dan kun je het vuurtje van je fornuis gebruiken.
3. Schraap of snij het zwarte weg. Snij in vieren.
4. Zet de bouillon op laag vuur en voeg alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de vissaus, toe. Laat minstens 2u pruttelen. Hoe langer hoe meer smaak het trekt. Schuimt het teveel? Verwijder dit.
5. Grill de ossenhaas rondom kort tot de grillstreep verschijnt. In dit gerecht moet het vlees rare zijn. 1 minuut per kant is dan ook genoeg. In Vietnam voegen ze het vlees rauw toe aan de bouillon. Dit mag natuurlijk ook, maar ik hou persoonlijk van de grillsmaak.
6. Laat het vlees rusten.
7. Kook de noodles volgens verpakking.
8. Snijd de bosui en chilipeper in ringetjes. Maak partjes van de limoen. Pluk de koriander of basilicum. Pak de taugé erbij.
9. Proef de bouillon en voeg zoveel vissaus als jij lekker vindt.
10. Snijd de ossenhaas in dunne plakjes.
11. Serveer alle ingrediënten in een mooie kom.