Wagyu burgers met kaas en gekarameliseerde uien.
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 4 personen
Wat heb je nodig?
Bbq
Burger spatel
Kernthermometer
Skillet/ koekenpan
Gietijzeren rooster (optioneel)
Ingrediënten:
Wagyu burgers 4 x 150 gr.
Burgerbroodjes
Zwitserse kaas (raclette)
3 witte uien of 6 sjalotten
Augurk plakjes
Ijsbergsla
Balsamico azijn
Honing
Mayonaise
Mosterd
Voorbereiding:
• Begin bij het maken van burgers altijd met het voorbereiden en klaarzetten van de ingrediënten zodat alles klaar staat als de burgers gegrild zijn en je meteen het broodje kan opbouwen.
• Snijd de uien in halve ringen en bak ze glazig. Op laag vuur voeg je een scheut balsamico azijn toe en een halve eetlepel honing. Laat 10 minuten sudderen en roer af en toe door.
• Hak de ijsbergsla fijn en doe in een kom.
• Meng 6 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel grove mosterd in een kom.
• Laat voldoende plakjes augurk uitlekken op keukenpapier.
• Snijd 4 plakken van de zwitserse kaas die net iets kleiner zijn dan de hamburgers.
• Haal de wagyu burgers uit de koelkast en stook de bbq op naar 200 graden directe hitte. Leg het gietijzeren rooster boven de kolen.
Bereiding:
• Als de bbq en het rooster op temperatuur zijn snijden we eerst de broodjes door de helft en grillen deze kort af voor een lekkere knapperige binnenkant, tevens om te voorkomen dat deze zompig worden.
• Dan kunnen de burgers gegrild worden. Om en om ca. 4 minuten per kant met de deksel van de bbq open. Eventueel halverwege eenkwartslag draaien voor een mooi ruitpatroon.
• Zodra de burgers mooi gekleurd zijn en een kern van ongeveer 50 °C hebben kunnen ze naar een indirect deel worden verplaatst.
• Leg de kaas erop en sluit de deksel van de bbq. Zodra de kaas mooi gesmolten is mogen ze van het rooster.
• Begin bij het opbouwen van de burger met een klodder van de saus op de onderkant van het broodje en leg daar vervolgens een flinke hand gesneden ijsbergsla op.
• Dan de gegrilde burger met de gesmolten kaas.
• Vervolgens een flinke schep van de gekarameliseerde uien
• Gevolgd door een hoeveelheid plakjes augurk, zelf te bepalen.
• Maak de burger af met de bovenkant van het broodje met een flinke klodder van de mosterd mayo.
• Tijd om aan te vallen en te genieten!!