Wagyu cote de boeuf
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Aantal personen: 4
Wat heb je nodig?
- BBQ met deksel
- Rookhout
- Gietijzeren rooster
- Kernthermometer
Ingrediënten:
- Wagyu cote de boeuf USA ca. 1.25kg
- BBQ rub
- Fleur de sel of grof zeezout
Voorbereiding:
- Met dit fantastiche stuk vlees verras je gegarandeerd je gasten!
- Haal de ontdooide cote de boeuf uit de verpakking, dep droog en bestrooi rondom met een dun
laagje van je favoriete BBQ rub. - Steek de BBQ aan en ga voor een indirecte bereiding bij 120 °C.
- Leg een (halve maan) gietijzeren rooster direct boven de kolen.
Bereiding: - Als de BBQ op temperatuur is leg je een handje geweekte rookhout snippers of een klein blokje
rookhout tussen de gloeiende kolen. - Steek een kernthermometer in het dikste deel van het vlees, leg de cote de boeuf indirect op de
BBQ en sluit de deksel. - Bij een kerntemperatuur van 45 °C haal je de cote de boeuf van het rooster en leg je deze onder een
stuk aluminiumfolie. Stook de BBQ nu maximaal op door de deksel te openen en de onderste
luchtschuif volledig te openen. - Grill nu de cote de boeuf op het hete gietijzeren rooster, draai na 1 minuut een kwartslag, na nog
een minuut draai je het vlees naar de andere kant en vervolgens weer een kwartslag na een minuut. - Nu heb je een mooi ruitpatroon in het vlees en als de kerntemperatuur tussen de 52°C en 55°C mag
het vlees van het rooster en laat je het minimaal 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. - Snij het vlees langs het bot los en trancheer in mooie plakken.
- Maak af met wat fleur de sel of grof zeezout.
- Serveer met krieltjes in schil en gegrilde groenten of ga voor een lekkere aardappelsalade.
- Laat jezelf en je gasten verassen door dit bijzonder smaakvolle stuk vlees, eet smakelijk!