Brisket van The Meat Boys
De brisket, ook wel klapstuk genoemd, is een populair product in de BBQ-scene. Waarschijnlijk heb je er wel eens over gehoord! Het stuk is gesneden van de runderborst, wat niet bekend staat om het meest malse stuk van het rund. Maar doordat dit vlees grain-fed is en mits je het op de juiste wijze bereidt, kan je hier alsnog een mals stuk vlees van maken.
Brisket producten
-
Brisket | High quality grain-fed | Black Angus | USAGewicht: ca. 4,2 kgConditie: VersProduct on sale
v.a.: € 130,00 p/stv.a.: € 120,00 p/st -
11%kortingBrisket | High quality grain-fed | Australisch | Black AngusGewicht: ca. 5 kgConditie: VersProduct on saleOorspronkelijke prijs was: € 150,00.€ 132,50Huidige prijs is: € 132,50. p/st
-
UitverkochtBrisket Flat (Trimmed)| High quality grain-fed | Black Angus | UruguayGewicht: ca. 2,7 kgConditie: DiepvriesProduct on sale
v.a.: € 75,00 p/stv.a.: € 60,00 p/st
Bij The Meat Boys werken wij met Black Angus grain-fed rundvlees uit Uruguay, USA en Canada. De runderen hebben een graandieet (grain-fed) gehad van 120 dagen, wat ervoor zorgt dat het vlees erg gemarmerd is en daardoor mals en smaakvol.
Brisket is populair onder BBQ liefhebbers
Het is belangrijk om te weten dat de brisket een stuk vlees is dat langzaam moet worden gegaard om het zo mals mogelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld in een smoker of barbecue. Een goede brisket heeft namelijk tijd en aandacht nodig om tot zijn recht te komen. Als je de brisket op de juiste manier bereidt, zal het vlees prachtig mals zijn en vol van smaak. Het is dan ook niet voor niets dat de brisket een favoriet is onder BBQ-liefhebbers.
Het is ook belangrijk om te weten dat er twee delen van de brisket zijn: de point en de flat. De point is het vettere deel en de flat is het magerdere deel. Het is vaak aan te raden om de brisket als geheel te kopen, zodat je beide delen hebt en de brisket mooi in zijn geheel kunt serveren. De bereidingstijd van een brisket is ongeveer 1 uur per 500 gram op een temperatuur van 110-120 graden Celsius.
Ons vlees wordt gekoeld bij jou thuis geleverd, en is nog nooit ingevroren geweest. Dankzij het gekoelde transport en het vacuüm verpakken van het vlees kan het goed rijpen en behoudt het zijn smaak en malsheid. Je kan ons vlees gemakkelijk zelf portioneren met de meegeleverde diepvrieszakken en invriezen. Zo heb je altijd heerlijk vlees in huis.
Brisket bestellen?
Op onze website vind je lekkere recepten om de brisket te bereiden. Wil je meer weten over onze producten en onze werkwijze? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op. Wij staan altijd voor je klaar om je te helpen bij het kiezen van het juiste stuk vlees voor jouw BBQ!