• Voor 10:45 uur besteld, dezelfde dag geleverd*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100 in NL
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 8,9

Portioneren & bereiden

Hoe moet je ons vlees portioneren en bereiden? Wij proberen het voor de best verkochten producten kort uit te leggen.

Wij adviseren je het vlees direct uit het vacuüm te halen en in stukken van ongeveer 200-250 gram te snijden. Je kan dan direct van het vlees genieten of de stukken in aluminiumfolie wikkelen en vervolgens invriezen.


Ossenhaas

  1. Haal de ossenhaas uit het vacuüm.
  2. Verwijder het dunne, zilverkleurige vliesje dat over het vlees loopt.
  3. Snijd het zijstuk, wat aan het einde van het vlees zit, eraf. Dit kun je gewoon eten, alleen is het makkelijker snijden als je dit eraf haalt.
  4. Snijd het vlees in stukken van ongeveer twee vingers breed (ongeveer 200 gram). Je hoeft niks van het vlees af te snijden of weg te gooien.
  5. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  6. Kruid het vlees simpel met wat peper en zout en bak het om en om ongeveer 3 minuten.
  7. Je kunt nu genieten van het stuk vlees!

Wil je later van het vlees genieten?

  1. Wikkel het vlees eerst in aluminiumfolie, doe de stukken vervolgens in de meegeleverde vrieszakken en berg deze dan op in de vriezer. Wanneer je het vlees wilt bereiden haal je het ongeveer twee uur van tevoren uit de vriezer.
  2. Laat het vlees in de vrieszak zitten en laat het ontdooien in een pan/bak met koud water.
  3. Zodra het vlees ontdooid is kun je het uit de vrieszak halen en op kamertemperatuur laten komen.
  4. Kruid het vlees simpel met wat peper en zout en bak het om en om ongeveer 3 minuten.
  5. Je kunt nu genieten van het stuk vlees.

Entrecote

  1. Haal de entrecote uit het vacuüm.
  2. Snijd het vlees in stukken van ongeveer twee vingers breed (ongeveer 200 gram). Je hoeft niks van het stuk vlees af te snijden of weg te gooien.
  3. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  4. Kruid het vlees simpel met wat peper en zout en bak het om en om ongeveer 3 minuten.
  5. Je kunt nu genieten van het stuk vlees!

Wil je later van het vlees genieten?

  1. Wikkel het vlees eerst in aluminiumfolie, doe de stukken vervolgens in de meegeleverde vrieszakken en berg deze dan op in de vriezer. Wanneer je het vlees wilt bereiden haal je het ongeveer twee uur van tevoren uit de vriezer.
  2. Laat het vlees in de vrieszak zitten en laat het ontdooien in een pan/bak met koud water.
  3. Zodra het vlees ontdooid is kun je het uit de vrieszak halen en op kamertemperatuur laten komen.
  4. Kruid het vlees simpel met wat peper en zout en bak het om en om ongeveer 3 minuten.
  5. Je kunt nu genieten van het stuk vlees.

Bavette

  1. Haal de bavette uit het vacuüm (het vlees is een platte lap in de vorm van een halve maan).
  2. Je hoeft niets van het vlees te verwijderen; het kan in zijn geheel op de BBQ of in de pan.
  3. Als je het vlees in de pan bereidt kun je het vlees in twee stukken snijden.
  4. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  5. Kruid het vlees met peper en zout en bak het om en om ongeveer twee minuten per kant op hoog vuur. Aangezien het vlees niet heel dik is hoef je het niet lang te bakken.
  6. Snijd de bavette tegen de draad van het vlees in. Snijd het vlees vervolgens in dunne plakjes.

Wil je later van het vlees genieten?

  1. Wikkel het vlees eerst in aluminiumfolie, doe de stukken vervolgens in de meegeleverde vrieszakken en berg deze dan op in de vriezer. Wanneer je het vlees wilt bereiden haal je het ongeveer twee uur van tevoren uit de vriezer.
  2. Laat het vlees in de vrieszak zitten en laat het ontdooien in een pan/bak met koud water.
  3. Zodra het vlees ontdooid is kun je het uit de vrieszak halen en op kamertemperatuur laten komen.
  4. Kruid het vlees simpel met wat peper en zout en bak het om en om ongeveer 2 minuten.
  5. Je kunt nu genieten van het stuk vlees.

Rumpsteak / Lende biefstuk

1. Door het midden van de rumpheart loopt een zeentje. Probeer langs het zeentje/vliesje de rump doormidden te snijden.

2. Je hebt hebt de rumpheart nu gesplitst in de A rump en B rump.

3. De A rump is het smalle en meest malse stuk vlees en de B rump het bredere stuk. De B rump is nog steeds mals genoeg om biefstukken van te snijden, deze is qua malsheid vergelijkbaar met de entrecote of ribeye. Maar ook geschikt voor carpaccio, tartaar, rosbief of biefstukreepjes voor een curry, salade of wok.

4. Je kan nu uit beide stukken vlees steaks snijden. Als je de stukken te groot vindt dan kan je ze nog eens doormidden snijden.


Picanha

  1. Haal de picanha uit het vacuüm.
  2. Je kunt de picanha in zijn geheel bereiden of enkel het stuk afsnijden wat je nodig hebt.
  3. Snijd dunne ruitjes in het vet van de picanha. Zorg dat het mes niet dieper gaat dan vijf millimeter.
  4. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  5. Kruid het vlees met peper en zout en bak het eerst op de vetkant zodat het licht krokant wordt.
  6. Draai de picanha om en braad hem aan de vleeskant aan totdat het vlees een lichtbruine kleur krijgt.
  7. Bereid je de picanha in de oven? Dan kun je het vlees het beste 30 tot 40 minuten op 160 graden laten garen.
  8. Bereid je de picanha op de BBQ? Dan kun je het vlees het beste op laag vuur en met de klep dicht voor 20 tot 30 minuten laten garen.
  9. Zodra de kerntemperatuur van het vlees 52 graden is kun je het vlees in zilverfolie wikkelen en ongeveer vijf minuten laten rusten. Wij raden je aan om hierbij een temperatuurmeter te gebruiken.
  10. Snijd de picanha tegen de draad van het vlees in. Snijd het vlees vervolgens in hele dunne plakjes.

Wil je later van het vlees genieten?

  1. Wikkel het vlees eerst in aluminiumfolie, doe de stukken vervolgens in de meegeleverde vrieszakken en berg deze dan op in de vriezer. Wanneer je het vlees wilt bereiden haal je het ongeveer twee uur van tevoren uit de vriezer.
  2. Laat het vlees in de vrieszak zitten en laat het ontdooien in een pan/bak met koud water.
  3. Zodra het vlees ontdooid is kun je het uit de vrieszak halen en op kamertemperatuur laten komen.
  4. Bereid het vlees zoals hiervoor is uitgelegd.
  5. Je kunt nu genieten van het stuk vlees.

Wagyu

  1. Het Wagyu vlees wordt bevroren geleverd, dus laat het vlees buiten de koelkast ontdooien.
  2. Als het ontdooien niet snel genoeg gaat; doe het vlees dan in een bak/pan met koud water, laat het vacuüm om het vlees zitten.
  3. Als het ontdooid is haal je het vlees uit het vacuüm.
  4. Laat het niet geheel op kamertemperatuur komen, het vet kan namelijk al bij kamertemperaturen smelten.
  5. Kruid het vlees erg simpel met wat peper en zout, het is namelijk al smaakvol genoeg!
  6. Bak het vlees om en om ongeveer 2 minuten per kant (gemiddeld 1 minuut per centimeter dik).

Wil je later van het vlees genieten?

  1. Als je het vlees niet in zijn geheel hebt gebakken en een stuk wilt bewaren; wikkel het dan in aluminiumfolie.
  2. Doe het vlees daarna nog in een meegeleverde diepvrieszak.
  3. Bewaar het dan nog maximaal 3 dagen in de koelkast. (wij raden niet aan om het nog eens in te vriezen)

Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Rens, Oisterwijk
10

Keurig geleverd, netjes gekoeld, lekker vlees, prima prijs, wat wil je nog meer ?

Frank, Arnhem
9

Wow! Keurig verpakt, geleverd, en super mals vleesch! Met vrienden een runderhaas gegeten; die was eerder op dan ons lief was en dat zegt alles! Not your everyday meat maar tot de volgende!

Melanie, Assen
9

De dag van ontvangst kreeg ik te weinig, per e-mail werd er wel snel gereageerd. Maandag zou de rest geleverd worden en dat werd woensdag nadat ik dinsdag had gebeld. Een flesje wijn had een hoop goed gemaakt.

Stijn, Amsterdam
10

Ik had een bestelling die ik wilde verplaatsen omdat de gelegenheid waarbij ik het vlees wilde bereiden helaas verplaatst was. Zonder enige moeite met de jongens van Meat Boys gebeld en zij hebben de bezorgdatum gelijk verplaatst. Top!