Argentijnse entrecote klaarmaken als een caveman!
Ingrediënten:
- Argentijnse Entrecote
Als side serveerde ik er panzanella (Italiaanse broodsalade) bij.
Laat de entrecote op kamertemperatuur komen. Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op circa 150 graden. Olie de steaks en wrijf ze in met grof zout. Stel je thermometer in op 40 graden en leg de entrecote op de barbecue. Bij 40 graden pak je ze in in aluminiumfolie en laat je de thermometer zitten. Steek de barbecue op naar 250 graden en verwijder het rooster en plate setter. Afhankelijk van de temperatuur van de entrecote bepaal je hoe lang je het vlees tussen de kolen legt. Je zal mikken op een kern van circa 55 graden voor een perfecte garing. 1 minuut per kant tussen de kolen was bij mij voldoende. Leg het vlees nooit met de thermometer erin tussen de kolen. Anders kun je een nieuwe kopen. Voordat je de entrecote op de kolen legt blaas je al het as van de kolen weg. Blaas tot er niets meer weg te blazen valt. Laat de entrecote 5-10 minuten rusten voordat je deze tegendraads aansnijdt.