• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde avond in huis*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100 in NL
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 8,9

Barbecue brisket burger

Aantal personen: 10+
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 6-12 uur
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Meatboys thermometer
– Sprayflesje of kwastje
– Rookhout (mag sterk zijn – vb. hickory)

Ingrediënten:

  • Brisket
  • Zout en peper
  • Bourbon
  • Een rub van NoRubbish met de smaak die jij graag mee wil geven aan je brisket
  • Worcestershire saus
  • 0,5L-1L water of een bouillon naar keuze
  • Burgerbroodjes (zoveel als je mensen te eten hebt)
  • Rode uien (kwart rode ui per broodje)
  • Augurken (halve augurk per broodje
  • Bolletje knoflook
  • Rode wijnazijn
  • NoRubbish barbecue saus

Wat moet je doen?

  1. Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op 125-130 graden.
  2. Trim je brisket door al het vet aan de buitenzijde weg te snijden.
  3. Zet de brisket in een lekkere laag zout en peper.
  4. Voeg het rookhout toe en leg de brisket op het rooster.
  5. Mocht je een sprayflesje gaan gebruiken kun je juice maken door de rub in een ouderwets koffiefiltermachine te laten trekken. Dit is de pitmaster X methode. Zelf gebruik ik liever een kwastje, omdat je dan ook de kruiden daadwerkelijk op je brisket krijgt. Meng de kruiden met water/bouillon, bourbon en worcestershire saus en zet apart.
  6. Zorg ervoor dat de brisket 1,5-2u goed gerookt wordt. Voeg desnoods extra rookhout toe indien nodig. Na dit roken begin je met sprayen of kwasten.
  7. Maak ondertussen de topping voor de broodjes door de rode uien en augurken in slices te snijden. Kneus de knoflook en zet voeg de ingrediënten samen toe in een bak/pot en laat dit 30 minuten trekken. Voordat het op de broodjes gaat moet je het even goed laten uitlekken.
  8. Kwast of spray de brisket iedere 30-45 minuten in of totdat de brisket weer ‘droog’ is aan de buitenkant. Blijf dit doen totdat je een kerntemperatuur van 96-98 graden hebt. Je kunt met een prikker testen of je als ‘boter’ door je vlees heen kunt prikken.
  9. Laat de brisket in ieder geval 30 minuten goed ingepakt rusten voordat je gaat aansnijden. Mocht je niet goed weten hoe je een brisket moet aansnijden, dan raad ik je aan om op YouTube goede instructies te volgen. De brisket bestaat namelijk uit 2 delen en ze worden niet hetzelfde gesneden! Snijd je niet goed, krijg je een taai mondgevoel.
  10. Snijd de broodjes open. Beleg met een klein laagje barbecuesaus, brisket slices, rode ui/augurk en eindig met een lekkere kwak barbecuesaus.
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

IVDS78 , België
9

Lekker vlees en snelle service!

‘s Morgens besteld en ‘s avonds al in huis. Geleverd in een goed gekoelde doos. Het vlees zelf was super lekker en mals. Iets duurder dan anderen maar je proeft toch het verschil.

Remco Rutten, Dilsen-Stokkem
9

Veel beter dan vorige keer

Entecote beter te snijden als je de grotere versie pakt

Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.