• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde dag geleverd in NL*
  • Levering in NL tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100 in NL
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 8,9

Barbecue brisket burger

Aantal personen: 10+
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 6-12 uur
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Meatboys thermometer
– Sprayflesje of kwastje
– Rookhout (mag sterk zijn – vb. hickory)

Ingrediënten:

  • Brisket
  • Zout en peper
  • Bourbon
  • Een rub van NoRubbish met de smaak die jij graag mee wil geven aan je brisket
  • Worcestershire saus
  • 0,5L-1L water of een bouillon naar keuze
  • Burgerbroodjes (zoveel als je mensen te eten hebt)
  • Rode uien (kwart rode ui per broodje)
  • Augurken (halve augurk per broodje
  • Bolletje knoflook
  • Rode wijnazijn
  • NoRubbish barbecue saus

Wat moet je doen?

  1. Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op 125-130 graden.
  2. Trim je brisket door al het vet aan de buitenzijde weg te snijden.
  3. Zet de brisket in een lekkere laag zout en peper.
  4. Voeg het rookhout toe en leg de brisket op het rooster.
  5. Mocht je een sprayflesje gaan gebruiken kun je juice maken door de rub in een ouderwets koffiefiltermachine te laten trekken. Dit is de pitmaster X methode. Zelf gebruik ik liever een kwastje, omdat je dan ook de kruiden daadwerkelijk op je brisket krijgt. Meng de kruiden met water/bouillon, bourbon en worcestershire saus en zet apart.
  6. Zorg ervoor dat de brisket 1,5-2u goed gerookt wordt. Voeg desnoods extra rookhout toe indien nodig. Na dit roken begin je met sprayen of kwasten.
  7. Maak ondertussen de topping voor de broodjes door de rode uien en augurken in slices te snijden. Kneus de knoflook en zet voeg de ingrediënten samen toe in een bak/pot en laat dit 30 minuten trekken. Voordat het op de broodjes gaat moet je het even goed laten uitlekken.
  8. Kwast of spray de brisket iedere 30-45 minuten in of totdat de brisket weer ‘droog’ is aan de buitenkant. Blijf dit doen totdat je een kerntemperatuur van 96-98 graden hebt. Je kunt met een prikker testen of je als ‘boter’ door je vlees heen kunt prikken.
  9. Laat de brisket in ieder geval 30 minuten goed ingepakt rusten voordat je gaat aansnijden. Mocht je niet goed weten hoe je een brisket moet aansnijden, dan raad ik je aan om op YouTube goede instructies te volgen. De brisket bestaat namelijk uit 2 delen en ze worden niet hetzelfde gesneden! Snijd je niet goed, krijg je een taai mondgevoel.
  10. Snijd de broodjes open. Beleg met een klein laagje barbecuesaus, brisket slices, rode ui/augurk en eindig met een lekkere kwak barbecuesaus.
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Rens, Oisterwijk
10

Keurig geleverd, netjes gekoeld, lekker vlees, prima prijs, wat wil je nog meer ?

Frank, Arnhem
9

Wow! Keurig verpakt, geleverd, en super mals vleesch! Met vrienden een runderhaas gegeten; die was eerder op dan ons lief was en dat zegt alles! Not your everyday meat maar tot de volgende!

Melanie, Assen
9

De dag van ontvangst kreeg ik te weinig, per e-mail werd er wel snel gereageerd. Maandag zou de rest geleverd worden en dat werd woensdag nadat ik dinsdag had gebeld. Een flesje wijn had een hoop goed gemaakt.

Stijn, Amsterdam
10

Ik had een bestelling die ik wilde verplaatsen omdat de gelegenheid waarbij ik het vlees wilde bereiden helaas verplaatst was. Zonder enige moeite met de jongens van Meat Boys gebeld en zij hebben de bezorgdatum gelijk verplaatst. Top!