Bavetterollade met peer, blauwe kaas en walnoot
Aantal personen: 4-6
Totale tijd: 120 minuten
Ingrediënten:
– Bavette Ca. 1kg
– Kruidenrub naar keuze (ik gebruikte fast & flavoured van norubbish)
– 2 Kleine zachte peren
– Blauwe kaas (ik gebruikte Danish Blue)
– Walnoten
– Honing
Benodigdheden:
– Kamado of andere barbecue met indirect grillen. Oven kan natuurlijk ook.
– Pan
– Slagerstouw
– Kernthermometer
Wat moet je doen?
1. Steek de barbecue aan op 130 graden indirect of verwarm de oven voor.
2. Vlinder de bavette door deze plat neer te leggen en met je mes precies door het midden te snijden zodat je het stuk vlees open kunt klappen. Neem er goed de tijd voor! Let goed op de draad van het vlees. Als je het vlees oprolt moet de draad in de lengte van de rol lopen.
3. Maak/snijd het vlees verder schoon, dep droog en rub een zijde van vlees royaal in.
4. Snijd de peertjes in kleine stukken, kruimel de kaas en kneus de walnoot in de hand. Verdeel dit boven op de rub. Top het af met wat honing.
5. Rol het vlees strak op en denk goed aan die draad van het vlees! Bind het strak met een aantal draden zodat het zijn vorm en inhoud behoud.
6. Bak het vlees rondom op hoog vuur aan zodat er een mooi bruin korstje ontstaat. Maximaal 2 minuten op 1 kant laten liggen.
7. Prik nu de thermometer erin in leg de bavette op de barbecue of plaats het in de oven tot een kern van 47 graden is bereikt.
8. Pak het vlees losjes in aluminiumfolie in en laat 15-30 minuten rusten voordat je dit prachtstuk aansnijdt.
Eet smakelijk!