Black Tiger piri piri
Ingrediënten:
- Black tiger garnalen
- Bolletje knoflook
- 2 chilipepers
- 2 citroenen
- Handje verse peterselie
- Olijfolie
- Gerookt paprikapoeder
Benodigdheden:
- Barbecue of fornuis
- Gietijzeren skillet of grillpan
Wat moet je doen?
1. Ontdooi de gamba’s.
2. Laat uitlekken en dep droog.
3. Maak een marinade van een flinke scheut olijfolie, fijngehakte knoflook, in ringetjes gesneden chilipeper, gerookte paprikapoeder naar smaak en eventueel citroenrasp. Meng dit met de garnalen en laat minstens 30 minuten tot een paar uur marineren.
4. Verwarm je pan, snijd de citroenen doormidden en grill deze op de vleeskant tot er een mooie bruine kleur ontstaan. Het grillen van de citroen geeft een volle, meer zoete smaak. Leg de citroenen apart.
5. Verwarm de (marinade)olie vanuit de marinade in de pan en bak de black tigers tot ze mooi roze van kleur zijn.
6. Garneer met fijngehakte peterselie en serveer met bijvoorbeeld vers brood. Vergeet niet te dippen in de heerlijke olie.
