• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde avond geleverd*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 9,1

OSSENHAAS DEAL | 1,2 KG VOOR € 49,50⏳🇦🇷

Bestel nu

Crunchy buikspek baguette op Vietnamese wijze

Aantal personen: 4

Voorbereiding: 24 uur

Kooktijd: 60-70 minuten

Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Plate setter
– Lekbak

Ingrediënten:

  • Buikspek
  • Halve baguette pp
  • 1 Winterpeen, komkommer, sjallot
  • 2 Knoflooktenen, lemongrass, limoenen
  • 4 Bosui, rode chili
  • Dikke kwak mayo
  • Honing
  • 3tl bruine suiker
  • 2el sojasaus, vissaus
  • 0,5tl MSG
  • Appelciderazijn
  • Zout
  • Verse koriander

Wat moet je doen?

  1. Snijd de buikspek in de vetlaag mooi diep in, maar voorkom dat je tot in het vlees komt. Kruislinks ziet er altijd mooi uit. Strooi een dikke laag zout over de vetlaag en laat 24u in de koelkast staan met iets ‘ zwaars’ op de vetlaag.
  2. Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op 200 graden. Plaats een lekbak onder het rooster en gaar de buikspek circa 50 minuten. Plaats een kernthermometer. We garen tot 65 graden.
  3. Ondertussen heb je tijd zat voor de topping. Snijd de wortel julienne of rasp in slierten. Meng dit samen met appelazijn, schepje suiker en 1tl zout. Zet weg tot verder gebruik.
  4. Rasp twee limoenen en meng met de mayonaise en limoensap naar smaak.
  5. Meng de volgende ingrediënten tot een saus: sjallot, limoengras, knoflook, 2 rode chilis, sojasaus, honing , bruine suiker, msg, vissaus, scheutje olijfolie en zet op het vuur. Laat indikken en voeg kleine beetjes water toe tot je de gewenste dikte, hoeveelheid en smaak hebt.
  6. Snijd komkommer in dunne reepjes. Hak koriander, 2 chili en bosui fijn.
  7. Wanneer de buikspek op 65 graden is steek je de kamado op naar 250-300 graden en laat je de buikspek nog 10 minuten liggen voor dat extra crispje. Laat rusten voordat je het aansnijdt onder aluminiumfolie. Snijd na 5-10 minuten in dunne plakjes.

Nu alles tot een geheel brengen. Snijd de baguette open en beleg met de mayo, groente, buikspek, chili en koriander. Smakelijk!

0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
IVDS78 , België
9

Lekker vlees en snelle service!

‘s Morgens besteld en ‘s avonds al in huis. Geleverd in een goed gekoelde doos. Het vlees zelf was super lekker en mals. Iets duurder dan anderen maar je proeft toch het verschil.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)