• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde avond in huis*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100 in NL
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 8,9

Geroosterde platte kip met kruidenboter vulling.

Voorbereiding: 30 minuten 
Bereidingstijd: 60 minuten
Aantal personen: 4 personen

Wat heb je nodig?

Bbq
Gevogelte schaar
Kernthermometer 
Rookhout chips/ chunk

Ingrediënten:

Hele kip ongekruid 1,2 kg
Roomboter 75 gr
Bbq kruiden 2 el
Peterselie 4 el
Knoflook 1 teentje

Voorbereiding:

* Verwijder met een gevogelte schaar of een scherp mes de ruggengraat aan de achterkant van de kip. Draai de kip om en druk een keer stevig bovenop tussen de borst totdat je een knak hoort. De kip kan nu mooi plat liggen waardoor deze perfect gelijkmatig zal garen.
* Meng de roomboter (kamertemperatuur) met 1 el bbq kruiden, 4 el vers gehakte peterselie en 1 teentje geraspte knoflook. 
* Door voorzichtig met je handen tussen het vel van de kip en de borst filets te gaan creëer je ruimte om daar de kruidenboter tussen te duwen.
* Als de kruidenboter onder het vel zit kan je de rest van de kip rondom met de overige bbq kruiden bestrooien.
* Leg de kip op een rooster in de koelkast en laat onafgedekt minimaal 2 uur liggen zodat het vel goed kan uitdrogen, dit zorgt voor een knapperiger velletje op het einde!

Bereiding:

* Maak de bbq klaar voor indirect grillen bij een temperatuur van 150 tot 170 graden celcius. Voeg een blokje (fruit) hout of houtsnippers toe aan de kolen en leg de kip met de borst filets naar boven op het rooster. Steek een kernthermometer in de borstfilet en laat de kip garen tot een kerntemperatuur van 72 graden.
* Haal de kip voorzichtig van het rooster en laat afgedekt onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Snijd de kip in delen en serveer met bijvoorbeeld zelfgemaakte friet en komkommer met tomaat. Eet smakelijk!

Bestel nu deze overheerlijke kip bij The Meat Boys. Top kwaliteit!

Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Rens, Oisterwijk
10

Keurig geleverd, netjes gekoeld, lekker vlees, prima prijs, wat wil je nog meer ?

Frank, Arnhem
9

Wow! Keurig verpakt, geleverd, en super mals vleesch! Met vrienden een runderhaas gegeten; die was eerder op dan ons lief was en dat zegt alles! Not your everyday meat maar tot de volgende!

Melanie, Assen
9

De dag van ontvangst kreeg ik te weinig, per e-mail werd er wel snel gereageerd. Maandag zou de rest geleverd worden en dat werd woensdag nadat ik dinsdag had gebeld. Een flesje wijn had een hoop goed gemaakt.

Stijn, Amsterdam
10

Ik had een bestelling die ik wilde verplaatsen omdat de gelegenheid waarbij ik het vlees wilde bereiden helaas verplaatst was. Zonder enige moeite met de jongens van Meat Boys gebeld en zij hebben de bezorgdatum gelijk verplaatst. Top!