Japans geïnspireerde teriyaki burger
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
Ingrediënten Tomahawk:
- 4 Wagyu burgers van The Meatboys
- 4 Zachte broodjes
- Teriyaki saus
- Soja saus
- Bladsla of ijsbergsla
- Grote stevige tomaat
- Daikon of radijs
- Mayonaise
- 1 Citroen
- Scheutje rijstazijn.
- Optioneel: 1 ei p.p.
Wat moet je doen?
- Marineer de wagyu burgers in sojasaus. Prik een paar gaatjes zodat de soja er goed in kan trekken.
- Steek de kamado aan op 220-250 graden, direct grillen.
- Snijd de tomaat in dikke plakken, de daikon in dunne plakjes en scheur de sla in gewenst formaat.
- Maak de Japanse citroenmayo door mayonaise, citroensap en rijstazijn naar smaak te mengen.
- Grill de burgers aan beide kanten circa 3-5 minuten. Controleer de kerntemperatuur. Deze mag zeker medium blijven. Ik kies voor maximaal 55 graden. Wanneer de burger klaar is geef je deze een dikke lak teriyaki saus en laat je de burger rusten totdat je gaat stapelen.
- Snijd de broodjes doormidden en leg ze kort op het rooster. Let op! Ze mogen niet verbranden, het kan snel gaan.
- Beleg het broodje door mayo, sla, wagyu burger, tomaat, daikon, mayo en het dak van het broodje op elkaar te stapelen. Eet smakelijk!
OPTIONEEL: Hou je van een eitje op je burger? Dan kun je deze bij stap 5 maken. Leg deze op de wagyu burger bij het stapelen.
