Licht-pikante Aziatische kokoscurry met kip
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 30 minuten
Marineren: 120 minuten
Baktijd: 60 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Meatboys dutch oven L
Ingrediënten:
- 800 gram kipfilet
- 800 gram lekkere aardappel
- 4 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- 1 stengeltje limoengras
- 2 cm gember
- 2 el currypoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 chilipeper
- Sesamolie
- Zonnebloemolie
- 400 ml kokosmelk
- 200 ml kippenbouillon
- 3 steranijs
- 1 kaneelstok
- Thaise basilicum
- 1 el vissaus
- 2 el bastardsuiker
- Handje peterselie/koriander
Wat moet je doen?
- Snijd de kipfilet in riante blokken.
- Maak de currypasta door de knoflook, sjalotten, limoengras, gember, currypoeder, kurkuma, chilipeper en een scheut sesamolie in de blender/keukenmachine te verwerken. Maak de pasta niet té glad. Meng de kipfilet met de pasta en laat dit twee uur marineren in de koelkast.
- Je kunt dit gerecht op de barbecue maken, maar binnen gaat dit ook prima. Kies je voor de barbecue, steek deze dan aan op 220 graden. Verwarm de dutch oven. Voeg een flinke scheut zonnebloemolie toe en bak de kip lekker donker aan in de pan. Geen probleem als het wat aanbakt. Dit is smaak! Laten we dat nou net willen bereiken met dit recept, smaak!
- Snijd ondertussen de aardappels in mooie parten. Laat de schil gerust zitten indien je deze goed schoon hebt gemaakt.
- Wanneer de kip lekker donker is voeg je de aardappels, kokosmelk, kippenbouillon, steranijs, kaneelstok en de thaise basilicum toe. Laat dit 45 minuten pruttelen of tot dat de aardappelen gaar zijn.
- Proef en voeg vissaus en bruine suiker toe naar smaak.
- Garneer met koriander en/of peterselie.
