Octopus tomatenrisotto
Aantal personen: 3
Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Grote skillet
– Dutch oven
Ingrediënten:
- 160 gram octopus tentakels – pulpo
- 500 gram arborio rijst
- 1 Glas witte wijn
- 500ml – 1L visbouillon
- 2 Grote rijpe vleestomaten
- 2el Tomatenpuree
- Bakje kleine cherrytomaten
- Bakje kastanjechampignons
- 1 Ui
- 1 Stengel bosui
- 2 tenen knoflook
- 2 Laurierblaadjes
- Verse peterselie
- Zout en peper
Wat moet je doen?
- Steek de barbecue aan op 200 graden. Verwarm de skillet.
- Was de octopus en snijd in stukken van 1cm. Snijd de tomaten in kleine stukken. Schenk een scheut olijfolie in de Dutch oven en voeg de octopus toe. Bak voor 1 minuut. Voeg hierna de tomaten, tomatenpuree, een scheutje water, laurierblad en zout en peper toe. Dit mag 20 minuten blijven staan.
- Verwarm ondertussen de Dutch oven. Snijd de kastanjechampignons in kwartjes. Voeg olie toe en bak de champignons goudbruin. Verwijder ze uit de pan, je hebt ze later pas nodig.
- Schenk opnieuw olijfolie in de Dutch oven en bak fijngesneden ui en knoflook glazig aan. Voeg de rijst toe, roer goed door en schenk er vervolgens een glas witte wijn aan toe. Laat de alcohol verdampen. Na 2 minuten mag het octopus-tomatenmengsel worden toegevoegd aan de rijst. Roer goed door.
- Giet steeds een nieuw laagje bouillon bij, roer door en herhaal dit voor ongeveer 15-20 minuten.
- Wanneer de risotto bijna klaar is kunnen de kastanjechampignons terug in de pan. Garneer met verse peterselie.