Steak tartaar Japans geïnspireerd
Aantal personen: 1-2
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Benodigdheden:
– Scherp mes van The Meatboys
– Kleine skillet
– Kookring
Ingrediënten:
- Goede kwaliteit Australische wagyu haas, rumpsteak, ossenhaas tournedos of flat iron steak van The Meatboys
- 1 of 2 Verse eidooiers
- 4tl Soja saus
- 1tl Rijstazijn
- 1tl Mirin
- 1tl Sesamolie
- 1tl Wasabimayo
- Sesamzaadjes
- Maldon zout
Wat moet je doen?
- Ik gebruikte Australische wagyu haas. Snijd de haas in kleine blokjes tot tartaar en zet apart.
- Meng de sojasaus, rijstazijn, mirin, sesamolie en de wasabimayo goed door elkaar. Voeg dit toe aan de wagyu haas. Laat de tartaar van haas deze smaken goed opnemen. Zet in de koelkast tot 15 minuten voordat je gaat uitserveren.
- Rooster de sesamzaadjes in de skillet tot er een mooie kleur ontstaat.
- Haal de tartaar uit de koelkast en gebruik de kookring om de tartaar netjes in een cirkel op het bord te krijgen. Maak een klein kuiltje in het midden van de tartaar. Scheid de eidooier en plaats deze voorzichtig boven op de tartaar.
- Garneer met maldonzout, sesamzaadjes en spuit nog een toefje wasabimayo naast de steak tartaar. Smakelijk!