• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • Gratis verzending v.a. € 100,-
  • 9,1 | 95% raadt ons aan

42% korting op Ossenhaas actie! 2 x ca. 1,2 kg voor maar €75,-⏳

Bekijk deal
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Tritip/Maminha low & slow brisket style maken

Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Aantal personen: 4

Wat heb je nodig?

(Kamado) Bbq
Injectiespuit
Rookhout chunks
Plantenspuit
Aluminiumfolie

Ingrediënten:

Maminha/ezeltje grainfed Angus 1 kg.
Runderbouillon 0.5 L.
Tabasco of hotsaus 2 tl.
Bbq rub fijn 1/2 el.
Grof gemalen peper en zout
Water 0.5 L.

Voorbereiding:

• Neem de tritip, ook wel maminha genoemd, uit de verpakking, dep droog en verwijder dikke stukken vet en eventuele vliesen. De vetlaag die aan 1 kant zit mag intact blijven, trim deze tot gelijke dikte en snijd er dan een ruitpatroon in.
• Meng 0.5l koude runderbouillon met 2 tl tabasco of hotsaus en een halve eetlepel fijne bbq rub. Injecteer het vlees nu om de 5 cm in een ruitpatroon met het mengsel. Door te injecteren zorg je voor een extra sappig eindresultaat en breng je meteen wat extra smaak in het vlees.
Houd ongeveer de heft van de vloeistof apart voor later.
• Een deel van de uitgelekte injectie vloeistof dep je droog en de rest dient nu mooi als plaklaag voor de kruiden. Ik gebruikte eerst een dun laagje beef bbq rub en daaroverheen een laag grof gemalen peper en zout.
• Stook de bbq op en breng deze naar een temperatuur van 110 tot 120 °C in een indirecte opstelling.

Bereiding:

• Plaats de 2 chunks rookhout verspreid tussen de kolen waarbij je er 1 in de gloeiende kolen laat vlam vatten en de ander iets buiten de gloeiende kolen legt. Als je de deksel sluit zal de vlam doven en de chunk z’n rook gaan afgeven.
• Plaats de tritip nu indirect op het rooster met een kernthermometer in het dikste deel van het vlees en zorg dat de bbq de hele kooktijd tussen 110 °C en 120 °C blijft.
• Na 45 minuten spray je het vlees in met lauwwarm water
Herhaal dit nog 2 keer na 45 minuten totdat je het vlees gaat inpakken.
• Als het vlees 2.5 uur op de bbq heeft gelegen pak je het in 2 lagen aluminiumfolie in en giet je er de overgebleven injectievloeistof bij. Pak zo strak mogelijk in en plaats de kernthermometer terug in het dikste deel.
• Na ca. 2 uur zal de kerntemperatuur rond de 94 °C zijn en kun je het vlees testen op zachtheid bijvoorbeeld met een losse prikthermometer. Het vlees moet boterzacht aanvoelen, is dit nog niet het geval laat je het nog een kwartiertje langer liggen.
• Zodra het vlees mooi zacht is vouw je een soort bootje van het aluminiumfolie met wat ruimte om het vlees en laat je het nog ca. 20 minuten op het rooster liggen zodat de korst weer wat harder kan worden.
• Nu kan het vlees voorzichtig van het rooster samen met het bootje met sap/jus, leg het vlees los op een plank lichtjes afgedekt met een stukje aluminiumfolie en laat minimaal 15 minuten rusten. De jus lekker bewaren!
• Nu kan de tritip/maminha aangesneden worden, let op de draad van het vlees deze verloopt bij dit stuk. Snijd dunne plakken haaks op de draad!
Lekker op een sandwich of taco, of in combinatie met aardappeltjes of frites en een frisse salade. Eet smakelijk!

0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)